ĐURIĆ OSTAJE U PRITVORU: Potvrđena kaucija od dva miliona evra!

- Krivično vanpretresno veće je potvrdilo rešenje sudije za prethodni postupak kojim je Đuriću određen pritvor do 30 dana i istovremeno određeno da će biti pušten da se brani sa slobode ukoliko položi jedmstvo od dva miliona evra u dinarskoj protivvrednosti - rekla je portparol suda Dušica Ristić

  • 7
Godišnji koktel fudbalskog kluba Partizan, Dragan Đurić Foto: Marko Todorović

Specijalni sud u Beogradu potvrdio je odluku kojom je predsedniku FK Partizan Draganu Đuriću određen pritvor do 30 dana, a koji može da mu se ukine ukoliko položi jemstvo od dva miliona evra, pošto je odbio žalbe tužilaštva i Đurićeve odbrane.

- Krivično vanpretresno veće je potvrdilo rešenje sudije za prethodni postupak kojim je Đuriću određen pritvor do 30 dana i istovremeno određeno da će biti pušten da se brani sa slobode ukoliko položi jedmstvo od dva miliona evra u dinarskoj protivvrednosti -  rekla je Tanjugu portparol suda Dušica Ristić.

- Žalbe tužilaštva za organizovani kiminal zbog određivanja jemstva i Đurićeve obrane zbog određivanja pritvora odbjene su kao neosnovane  dodala je Ristić. Ta odluka je pravosnažna, što znači da će Đurić biti u pritvoru dok ne položi jemstvo bilo u gotovini, bilo upisom hipoteke na nekretnine u određenoj vrednosti.

Đuriću je pritvor određen zbog opasnosti od bekstva.

Tužilaštvo je pokrenulo istragu protiv Đurića u vezi sa privatizacijom "Veterinarskog zavoda" zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica. On se tereti da je u postupku privatizacije za konzorcijum pravnih lica „Zekstra" d.o.o i „Bankom" d.o.o. pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od više od 207.000.000 dinara.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petar

    20. januar 2014 | 17:14

    Djuricu odmaraj u zatvoru i uzivaj, tamo ti je mesto.

  • Dileja

    20. januar 2014 | 15:51

    Alo sine kakvih 2.000.000 din!??? pa ja cu mu zajmiti na kamatu ako treba toliko!!!

  • Optičar

    20. januar 2014 | 18:34

    Mene zanima kada ćemo mi da dobijemo naśih trinaest plata i doprinose za pet godina koje dotični nije isplatio i uplatio.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA