DOŠAO ĐAVO PO SVOJE: Kačavendi ukrali 50.000 evra, zlato i dokumenta!

Pošto je manastir u kome vladika Vasilije boravi u penziji opljačkan, čaršija bruji da su lopovi ukrali 50.000 evra, zlato i određena lična dokumenta. Vladika poručuje: "Ne nasedajte na to"

  • 25

Pljačka manastira Svete Petke kod Bijeljine, u kome boravi penzionisani vladika Vasilije Kačavenda ,desila se 9.januara, a policija je pokrenula istragu.

Pošto je manastir u kome vladika Vasilije provodi dane u penziji opljačkan, čaršija bruji da su lopovi ukrali 50.000 evra, zlato i određena lična dokumenta.

- Ne nasedajte na te priče - kratko je prokomentarisao vladika Vasilije povodom ovih navoda, demantujući tako lokalne glasine.

Međutim, policija sprovodi opsežnu istragu povodom ovog slučaja i ispituje one koji bi mogli biti povezani s pljačkom. Ovo nije prvi put da se dešavaju pljačke svetinja u zvorničko-tuzlanskoj eparhiji.

Lopovi su upadali u crkve i manastire, a najveća šteta je naneta kada je pre dve godine opljačkan manastir Tavna, međutim, taj slučaj ni do danas nije razrešen.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA