Peranoviću potvrđena kazna od 20 godina zatvora

Sveštenik je 2012. godine na svirep način ubio Nebojšu Zarupca, koji se lečio u Pravoslavnom centru za odvikavanje od droge "Sretenje"

  • 15

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je presudu Višeg suda u Šapcu koji je sveštenika Branislava Peranovića (58) kaznio sa 20 godina zatvora zbog ubistva štićenika centra za odvikavanje od droge Nebojše Zarupca (39) pre dve godine u Lešnici kod Loznice.

Kako se navodi u saopštenju Apelacionog suda, Peranović je 6. avgusta 2012. u pomoćnoj zgradi koja je u sklopu njegovog porodičnog domaćinstva, na svirep način ubio Nebojšu Zarupca, koji se lečio u Pravoslavnom centru za odvikavanje od droge "Sretenje".

Zbog želje Zarupca da napusti Centar, Peranović je sa saradnicima, kako se ističe, odveo štićenika u pomoćnu zgradu, gde ga je nekoliko puta udario drvenim štapom, pesnicom i nogom u glavu, telo i nogu. Od posledica prebijanja Zarubac je preminuo.

Zbog izvršenog krivičnog dela Branislav Peranović je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 20 godina, a po sopstvenom zahtevu upućen je na izdržavanje kazne zatvora i pre pravnosnažnosti presude, navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • neko

    24. januar 2014 | 14:41

    Spasio je i njega i njegovu porodicu , svako ko ima heroinskog zavisnika u kuci zna kakav je to pakao i da pomoci nema . Pomogao je njima bili oni svesni toga ili ne , a sebi i svojima unistio zivot , trebao je da ga pusti da ide i da sam zavrsi kao i svaki narkoman ali mu je pukao film i desilo se to sto se desilo .HEROIN = KRAJ

  • Inkvizitor

    24. januar 2014 | 14:00

    Aleluja.....amiiiiiiiiin.

  • Shone

    24. januar 2014 | 16:26

    Poznajem momka koji je bio narkomancina,iz Lazarevca je,i na molbu majke i sestre je otisao kod pomenutog popa na lecenje.Batine se dobijaju,kaze on,ako nisi poslusan u toj komuni i krsis pravila. Inace,taj momak ima porodicu danas,dvoje dece i privatni posao vezan za preprodaju povrca. I neizmerno je zahvalan Peranovicu. E aj ga znaj sta se tu desavalo zaista.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA