Pastor: Idemo sami na izbore, nadamo se učešću u budućoj Vladi!

- SVM učestvovaće samostalno ne samo na republičkim, već i na beogradskim izborima - najavio je član Predsedništva SVM Balint Pastor.

  • 3

Balint Pastor kaže da će SVM na vanredne parlamentarne izbore izaći samostalno ali nije isključio mogućnost da njegova stranka bude član buduće republičke vlade, što će, kako kaže zavisiti i od podrške koju dobije na izborima 16.marta.

- Koristićemo mogućnosti koje nam daje Zakon o lokalnim izborima, pa ćemo nastupati kao manjinska stranka. Da bismo ušli u Skupštinu grada Beograda trebalo bi da dobijemo najmanje između 7.000 i 8.000 glasova i, iako to možda zvuči kao teško dostižan cilj, ne želimo da se "šlepamo" nekoj tuđoj listi. Smatramo da je Beograd i naš grad i da je dovoljno velik za sve - istakao je Pastor u intervjuu za list "Danas".

Pastor je rekao da ne vidi razloge za raspisivanje pokrajinskih izbora.

- To bi bila loša odluka, jer treba dati mogućnost Skupštini Vojvodine da  razmotri predlog novog statuta. Treba uzeti u obzir i činjenicu da predsednik pokrajinske skupštine ne može po sopstvenom nahođenju da raspisuje izbore. Postoje pravni propisi i procedura - kazao je on.

Pastor je dodao da je evidentno da SNS smatra da postoje uslovi za raspisivanje tih izbora u Vojvodini, ali da on misli da sve dok postoji većina u Skupštini Vojvodine nema formalnih razloga za raspuštanje. On je naglasio da SVM od samog početka ima korektnu saradnju s naprednjacima na republičkom nivou i da se SVM ne pribojava odmazde SNS, što ne podržava pokrajinske izbore, kao što se nije plašio odmazde DS.

Na pitanje da li će SVM podržavati narednu vladu SNS ili će možda i ući u nju, Pastor je odgovorio da će SVM, ako se pretpostavi da će biti u narednom sazivu republičkog parlamenta, insistirati na sprovodjenje korenitih reformi.

- Moramo biti svesni da ako sledeća vlada u naredne četiri godine ne krene u sprovođenje tih promena, država će doći u neodrživu situaciju. To ne znači da ćemo biti po svaku cenu deo vlade, ali to ne bih ni isključio, to zavisi i od toga koliku podršku ćemo uspeti da dobijemo na izborima - naglasio je Pastor.

Upitan koje resore bi SVM hteo da preuzme, Pastor je odgovorio da ne razmišljaju na taj način, već o prioritetima i elementima programa i da će se skoncentrisati na privredne i socijalne teme i tražiće da bude manje demagogije, a više dogovora.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    31. januar 2014 | 10:45

    Hoće nezavisnost od Beograda ali mu nebi smetalo da učestvuje u gradskoj upravi. Kad treba pare da se uzmu onda je Bg i njegoc grad.

  • maštakažeš

    31. januar 2014 | 11:21

    ...pod led ! ( nastavak komentara MMilan ).

  • MMilan

    31. januar 2014 | 10:44

    Pa idite..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA