DRAMATIČNA NOĆ: 188 osoba spaseno sa auto-puta, voz zavejan kod Vrbasa! (FOTO)(VIDEO)

Zbog snažnog vetra i snežnih nanosa koji dostižu visinu i do 3,5 metra za saobraćaj je zatvoren granični prelaz Horgoš, na deonici Subotica-Novi Sad u oba smera, saopštilo je JP "Putevi Srbije"

  • 19

Zbog vremenskih neprilika vanredno stanje proglašeno u Zrenjaninu i Pančevu. Granični prelaz Horgoš je zatvoren, dok se ne naplaćuje putarina iz pravca Subotice ka Novom Sadu. Nadležni uputili apel građanima da ne putuju bez preke potrebe. Evakuisani svi putnici, njih oko 200, sa auto-puta Novi Sad - Subotica! U spašavanju zavejanih građana u toku jučerašnjeg dana posebnu ulogu imala je Vojska Srbije čiji su pripadnici i mehanizacija umnogome pomogli da najugroženiji putnici što pre dobiju pomoć.

Zbog snežnih nanosa i snažnog vetra između Zmajeva i Vrbasa trenuno je u prekidu železnički saobraćaj na magistrali Beograd - Novi Sad - Subotica, izjavio je jutros Tanjugu direktor Medija centra Železnica Srbije Nenad Stanisavljević.

- Zbog vremenskih neprilika na pruzi stoje dva međunarodna voza i to od ponoći voz koji je sinoć krenuo iz Beograda za Budimpeštu, a jutros od 4.00 sata voz koji iz Budimpeste saobraćaja za Beograd, rekao je Stanisavljević precizirajući da u oba voza ima po 50-ak putnika i svi su dobro.

On je rekao da su stručne službe Železnice Srbije na terenu, a na lice mesta dovezene su dodatne lokomotive, ali za sada ni po dve lokomotive nisu uspele da pokrenu ove međunarodne putnicke vozove.

- Trenutno se na terenu traže rešenja kako bi se saobraćaj što pre uspostavio -  rekao je Stefanović dodajući da situaciju komplikuju i dve teretne garniture koje stoje na ovom delu pruge i ne mogu da se pokrenu".

Zbog snažnog vetra i snežnih nanosa koji dostižu visinu i do 3,5 metra za saobraćaj je zatvoren granični prelaz Horgoš, na deonici Subotica-Novi Sad u oba smera, saopštilo je JP "Putevi Srbije".

Saobraćaj je blokiran kod Bačke Topole, gde pripadnici Žandarmerije i Sektora za vanredne situacije pokušavaju da se probiju do zavejanih vozila, dok je odblokirana kolona vozila u smeru ka Novom Sadu, kod Siriga, navodi se u saopštenju.

Štab u sastavu ministar saobraćaja Aleksandar Antić, pomoćnik ministra unutrašnjih poslova i načelnik sektora za vanredne situacije Predrag Marić, državni sekretar Ministarstva odbrane Zoran Ðorđević, državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Vanja Vukić, i v.d.direktor JP "Putevi Srbije" Zoran Drobnjak je u neprekidnom zasedanju u prostorijama tog preduzeća, dodaje se u saopštenju.

Apeluje se na sve učesnike u saobraćaju da zbog nepovoljnih vremenskih prilika i otežanog odvijanja saobraćaja naročito na teritoriji Vojvodine ne kreću na put bez preke potrebe, da koriste zimske pneumatike i budu posebno oprezni, prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i poštuju ograničenja brzine i postojeću signalizaciju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    1. februar 2014 | 10:42

    Ofk, 'ajde ne lupj, ti kao sve znas, pa si dosao da nam objasnis!? Moj zet je sinoc otisao tamo posto su ga zvali, javio se danas i kaze da je haos! Muka mi je od vas "sveznalica". Zorice, nije srbski, vac srPski! Opismeni se pa dodji da komentarises.

  • Republika Srpska

    1. februar 2014 | 10:43

    Srbi vole lagati a ti si nepismena Zorice , srBska ili srPska, sta mislis ? Mozda jeste vest napumpana ali nisi bila u koloni vozila koja je zaista bila u nezavidnom polozaju vec si dupe grejala i masturbrirala najverovatnije pa sad imas jos tu obavezu da na kraju kazes da je to srBska posla....

  • CHEDOMIR

    1. februar 2014 | 10:56

    Zorice to govori koliko su Srbi sposobni da podnesu i prežive. Mrtvi i povredjeni bi za tebe bili vest ali eto, ni vetar od 120km ni temp ispod nule uz provedenu noć u automobilu nisu nikog ubuli a u septembru i oktobru će mo videti koliko dobra su doneli ;-)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA