Amsterdam: Nije mene blam od hapšenja, nisam kao Džaja i Terzić!

Na suđenju Sretenu Jociću policajac Milorad Savić ispričao da se Joca cimao, psovao i vređao patrolu koja ga je uhapsila na rođendanskom slavlju

  • 0

"Nisam ja neki renome, pa da imam strah i da me je blam od hapšenja, kao Džaju i Terzića. Ja sam policajcima pružio ruke da mi stave lisice."

Ovim rečima danas je Sreten Jocić - Joca Amsterdam opisao hapšenje na svojoj rođendanskoj žurci 26. oktobra 2007, posle svedočenja policajca Milorada Savića.

U nastavku suđenja za opiranje hapšenju, koji se pred Prvim osnovnim sudom vodi protiv Jocića, policajac je detaljno opisao privođenje Joce Amsterdama, koji je uhapšen na rođendanskoj žurci u čukaričkom restoranu. Prema njegovim rečima, Amsterdam se opirao, cimao, psovao ih i vređao.

- Ne mogu mi ništa! Šta im ovo znači? Brzo se ja vraćam. Nastavićemo - dobacio je Jocić zvanicama na rođendanskom slavlju, dok su ga policajci vodili ka marici, a gosti pokušavali da ga "odbrane" od lisica.

Jocić se, prema rečima ovog svedoka, smirio u "marici", a posle njegovo svedočenja Amsterdam je želeo da i sam ispriča šta se i kako dogodilo te večeri:

- Ja sam stotine puta imao sukob s policijom. Znam šta je zakon. Kada sam seo u "maricu", šef patrole mi je rekao: "Joco, nemamo mi ništa s ovim, ovo je naređeno sa samog vrha" - tvrdio je Jocić.

On je od sudije tražio da pokaže kako su mu policajci navodno uvrtali ruke, ali je sudija Marina Aranđelović Jureša odbila ovaj zahtev.

Suđenje se nastavlja sutra.

(D. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA