BOSNA UŽIVO: Gledajte haos na ulicama Sarajeva i Tuzle (VIDEO)

Neredi u BiH se ne smiruju, a najžešći protesti i sukobi građana i policije trenutno su ispred zgrade Predsedništva BiH u Sarajevu, iz koje policija evakuiše zaposlene, dok sto metara dalje građani normalno šetaju i sede u kafićima

  • 22

Prema poslednjim informacijama, demontsranti napadaju zgradu Predsedništva BiH, a policija ih rasteruje vodenim topovima. Prethodno je zapaljen ulaz u Predsedništvo BiH, dok ispred zgrade gori pet vozila, a prema nepotvrđenim informacijama, zapaljena je i zgrada opštine Centar.

Antiterorističke jedinice su na ulicama Sarajeva. Al džazira navodi da je na ulicama sve manje demonstranata, a vatra još gori na ulazima u zgrade Predsedništva BiH i Vlade Kantona Sarajevo.

Policija je prethodno koristila gumene metke i suzavac kako bi rasterala demonstrante, a do hiljadu ljudi se nalazi ispred zgrade Vlade gde je ranije danas goreo jedan od ulaza.

Situacija u Tuzli i ostalim gradovima Bosne i Hercegovine ne jenjava! Prema poslednjim informacijama, demonstranti su upali u zgrade Vlade u Tuzli i Sarajevu, i zapalili ih.

Učesnici protesta u Brčkom "zarobili" su gradonačelnika Antu Domića, kojem ne dozvoljavaju da uđe u zgradu Vlade distrikta niti da ode s protesta. Domić se pojavio pred demonstrantima, posle njihovog poziva da im se obrati neko od predstavnika lokalne vlasti, i obratio se masi, ali je njegov govor razbesneo okupljene. Kada se pokušao vratiti u zgradu, demonstranti mu to nisu dozvolili.

Gust crni dim se viori iznad Tuzle i glavnog grada BiH, dok vatrogasci pokušavaju da ugase požar. Demonstranti su u Tuzli prvo počeli da kamenjem, drugim predmetima i ostalim eksplozivnim napravama da intenzivno gađaju zgradu Vlade, da bi na kraju ušli unutra.

Zgrada Vlade u Tuzli trenutno je u plamenu, a u njoj se nalazi nekoliko demonstranata, koji s prozora prvog sprata iskaču napolje. Policija se povukla iz zgrade u ogromnom naletu demonstranata, a radnici su demolirali jedno vozilo vlade.

Demonstranti su se prvo okupili ispred zgrade Vlade Tuzlanskog kantona (TK) u velikom broju. Njih više od 4.000 ispred vlade je uzvikivalo: “Lopovi, lopovi”. Čuli su se poneki topovski udari i petarde, a situacija je svakog minuta sve napetija.

Protesti su održani i u drugim gradovima, gde je takođe bilo sukoba sa policijom, a situacija je kulminirala i u Sarajevu gde je veliki broj teško povređenih i demonstranata i pripadnika specijalne policije. Suzavcima i kamenicama je zasut prostor oko zgrade Vlade Kantona i zgrade Predsedništva BiH. Sav prozorska stakla na zgradi kantonalne vlade Sarajeva su razbijeni.

Klinički centar Univerziteta u Sarajevu primio je od 14 sati najmanje 33 povređena, od čega je veći broj pripadnika policije, potvrdila je portparolka centra Biljana Jandrić. Dodala je da su policajci pretrpeli "puno agresivnije povrede po celom telu", dok su civili zadobili posekotine po glavi i uglavnom su svi otišli kući.

Proteste, nerede i paljenje zgrada možete uživo pratiti OVDE.

(Telegraf.rs / Agencije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Niko bitan™

    7. februar 2014 | 16:31

    Nismo ni mi daleko od ovoga... Gledamo danas kod njih a uskoro i kod nas! Narod nema za hleb, za lekove, deca nam umiru jer nema ko da ih leci a oni se sprdaju sa narodom! Svake godine novi izbori, nova obecanja, stare lazi. Promene dreseve i nazive i udri nas do zore!

  • Serb_BL

    7. februar 2014 | 16:03

    Sad ili nikad! Netreba odustati, nastaviti i dalje, policija treba da se skloni i pusti posten narod da odradi svoje... Nismo mi toliko siromasni, drugi nas siromase. Zasto narod bezi u svet od svega sto imamo..? Uvozimo cak i vodu a sve imamo.. Na kraju: nismo mi sretni koi smo vani, sanjamo kuce i rodno mesto a budemo vani jer moramo zahvaljujuci nasim politicarima koi se voze 200 na sat u slupim limuzinama.

  • Bosnjak

    7. februar 2014 | 16:02

    ovi protesti su rezultat ne rada bh političara. Ova omladina koja unistava sve drzavno je cisti proizvod ne rada funkcionera u države. Sad im se to odbija od glavu. iako nisam za nasilje, ali u ovome treba istrajat i nema povratka nazad. A ovi šupci u genocidnoj tvorevini se usutili, njima kao dobro, a gore zive od crnaca u ugandi. Stoka

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA