Novo suđenje za ubistvo Tatona?

U prvostepenom postupku nije saslušano dvoje svedoka - penzionisani instruktor MUP-a Dragan Crepulja koji je radio kao šef obezbeđenja u garaži na Obilićevom vencu i frizerka Svetlana Bubanja koja je pozvala Hitnu pomoć

  • 8

Okolnosti pod kojima je pre četiri i po godine u Beogradu smrtno stradao Francuz Bris Taton (28) trebalo bi da budu razmatrane u novom sudskom postupku.

- Apelacioni sud je 4. februara zasedao i konačno naložio novo suđenje. Prvenstveno zbog svedočenja dvoje očevidaca koji tvrde da je navijač fudbalskog kluba iz Tuluza Bris Taton 17. septembra 2009. godine sam pao sa žardinjere na Obilićevom vencu - saznaje "Informer".

List piše da je portparol Apelacionog suda Mirjana Piljić mogla samo da potvrdi da je sednica o slučaju Taton održna, ali ne i njen ishod.

"Informer" podseća da su roditelji i advokti 14 osuđenih navijača Partizana sve vreme od suda tražili svedočenje dvoje svedoka.

U prvostepenom postupku, naime nisu saslušani penzionisani instruktor MUP-a Dragan Crepulja, koji je u vreme incidenta rdio kao šef obezbeđenja u garaži na Obilićevom vencu. Drugi svedok koga sud nije želeo da sasluša je frizerka Svetlana Bubanja koja je toga dana i pozvala Hitnu pomoć, navodi list.

Podseća se i da je sud odbio da se pregledaju snimci sigurnosnih kamera, kao i da je ostalo nedorečeno da li je Taton preminuo 12 dana posle incidenta od posledica zadobijenih povreda ili zbog lošeg lečenja.

Četrnaestoro navijača Partizana osuđeno je na ukupno 123 godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • misa tumbas

    13. februar 2014 | 08:12

    @trdit treba da te je sramota, pitao bih te, da tebi tako neko unisti mladost i strpa te nevinog u buvaru zbog politicke volje

  • ...

    13. februar 2014 | 08:20

    da je srbin poginuo sve bi boleo k.rac za to a ovde samo zto sto je francuz u pitanju, nasi ljudi su dobili najstrozije kazne. ne kazem da su nevini ali kazna je vise nego preterana

  • Mihjlo

    13. februar 2014 | 08:30

    Čemu služe sudovi.? To sve treba zatvoriti,kod nas vlada ulica i političari.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA