Neredi u Bosni bili dobro organizovani, tvrdi policija

Istraga je, kaže Lukač, dosad utvrdila da su molotovljevi kokteli kojima su paljene zgrade naknadno dovoženi na proteste, a postoje i informacije o vozilu i osobi koja je dovezla kanistere s gorivom pred zgradu Predsedništva BiH

  • 11

Direktor policije Federacije BiH Dragan Lukač izjavio je danas da istraga o rušilačkim demonstracijama u Sarajevu i drugim gradovima traje, ali da je izvesno da su neredi u kojima je zapaljena i zgrada Predsedništva bili dobro organizovani.

Lukač je za Face TV rekao da je to bio socijalni bunt naroda nezadovoljnog svojim statusom, ali oni, kako je naveo, na tom protest nisu činili krivična dela.

- Radi se o potpuno drugačijoj strukturi koja se ubacila u masu demonstranta ne da protestuje, nego je dovedena na lokacije gde su smeštene zgrade državne uprave s namerom da naprave incidente - rekao je Lukač, navodeći da su i počinitelji izgreda i njihovi nalogodavci s područja BiH.

Istraga je, kaže Lukač, dosad utvrdila da su molotovljevi kokteli kojima su paljene zgrade naknadno dovoženi na proteste, a postoje i informacije o vozilu i osobi koja je dovezla kanistere s gorivom pred zgradu Predsedništva BiH.

Prema njegovim rečima, za tom se osobom traga.

Lukač je kazao da nije slučajno to što je požar podmetnut upravo u krilo zgrade Predsedništva BiH u kome je smešten državni arhiv, te da bi znatno manja šteta bila da se vatra pojavila u nekom drugom delu, gde nije bilo toliko zapaljivog materijala.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • livia

    16. februar 2014 | 22:00

    Naravno da su bili organizovani, pa ko gladan baca stolice i kompjutere u Miljacku?!?!

  • andrea

    16. februar 2014 | 23:39

    E čuj ovoga "srpska posla",pa ti si brate totalno neupućen,nisu to Srbi.

  • ssss

    17. februar 2014 | 00:55

    Pa da nije bilo onoga, "ukidanje entiteta" jos bi i pomislio da imaju veze s losom situacijom u zemlji. Hajde, gdje su ta imena, da vidimo ko je od federalnih politicara odgovoran? Nekako mi djeluje da onaj s bradom i onaj sto glumi gospodina znaju nesto o tome.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA