JAGODINA U STRAHU: Psi koji su zaklali stado koza vraćeni vlasniku!

Krvoločni psi rase Kane Korso koji su pre desetak dana poklali stado koza i jaradi u Jagodini, vraćeni su vlasniku. Jagodinci strepe da će se klanje nastaviti

  • 8

Krvoločni psi rase Kane Korso koji su pre desetak dana poklali stado koza i jaradi u Jagodini, vraćeni su vlasniku. Psi su kod kuće, a Jagodinci strepe da će se klanje nastaviti.

- Kako nalaže zakon, pse smo vratili vlasniku koji nije želeo da ih uspava nego ih je vratio kući. To je njegovo pravo. Ono što je bilo do Veterinarske stance, učinili smo. Psi su bili na posmatranju kako se radi u ovakvim situacijama, nemaju zarazne bolesti. Smešteni su bili u azilu što takođe nije praksa ali smo u ovom slučaju tako postupili jer se radi o opasnim psima. Ženka je vrlo opasna i da se radilo o mojoj odluci, ja bih je uspavao - kaže nadležni u Veterinarskoj stanici u Jagodini Saša Tanasković.

Pošto su pre desetak dana psi rastrgli gotovo celo stado, svakodnevno od povreda koje su tada zadobili ugine po neko novo jare ili koza. Mnoge su izgubile mladunce u stomaku.

- Imao sam već tri pobačaja koza, u tom pokolju sam izgubio gotovo sve. Miroljuba Anđelkovića, vlasnika pasa i mog kuma sam preko 30 puta upozoravao da mu psi izlaze noću i kolju po Đurđevom brdu, ovo je treći pokolj kod mene. Na moje oči su klali psa. Kum mi je govorio da se radi o kurjacima i da to nisu njegovi psi. Sada je prevršilo svaku meru. Napravili su mi takav pokolj da ne mogu da se oporavim. Svaka koza je imala ime, svako jare, deca su dolazila da se igraju sa kozama koje su pitome životinje - kaže Dobrica I dodaje da opasnost od pasa Kane Korso vlada  idalje.

Komšije su se udružile i podnele krivične prijave protiv Anđelkovića zbog nepravilnog držanja pasa u neobezbeđenom dvorištu. Kažu, ovo je bar dvadeseti put da ovi psi izlaze iz dvorišta, kolju redoma postoji i realna opasnost da napadnu neko dete.Nekoliko dvorišta na Đurđevom brdu čuvaju snažni, veliki psi Kane Korso koji ne dozvoljavaju prilazak.

(P. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pod zastitom

    26. februar 2014 | 15:22

    Taj vlasnik kerova je pod Palminom zastitom, pa zato nema ni zakonske sankcije. Provereno, sestra mu bila direktor muzeja vostanih figura i zoo vrta.Vlasnik koza neka moli boga da i njega ne pojede mrak koji vlada u Jagodini!

  • sb34

    26. februar 2014 | 16:16

    Cane Corso, vrhunska talijanska pasmina. Ali gospodari pasa su pretežno bez rodovnice.

  • Milena

    26. februar 2014 | 19:05

    Majstore znaš kako se dočekuje vuk koji dodje po ovce. E tako ih dočekaj sledeći put, i onda reci kako su tvoje dve koze udavile ova dva kućna ljubimca, i dobićeš koze nazad kao taj lik te dve džukele.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA