Putnik sa ukradenim pasošem nema veze sa terorizmom (FOTO)

Školski drug jednog od muškaraca, koji su se ukrcali u avion sa ukradenim pasošima, naveo je da su njegov prijatelj i još jedan Iranac, koji je takođe koristio ukradeni pasoš, odseli kod njega pre nego što su otputovali i da su se nadali azilu u Evropi

  • 2

Muškarac koji se sa ukradenim pasošem ukrcao u avion na liniji Kuala Lumpur-Peking, koji je pre tri dana bez traga nestao sa radara, je mladi Iranac za koga se veruje da nije povezan sa terorizmom, saopštila je danas malezijska policija.

Veruje se da je 19-godišnji Iranac putovao u Nemačku gde se nadao da će dobiti azil, navodi policija, a prenosi BBC.

- On verovatno nije član neke terorističke grupe - rekao je glavni inspektor malezijske policije Kalid Abu Bakar, dodavši da su vlasti u kontaktu sa njegom majkom koja se nalazi u Nemačkoj i koja je očekivala dolazak svog sina u Frankfurt.

Mladi muškarac je jedan od dva putnika koji su se na let MH370 "Malezija erlajnsa" u subotu ujutru ukrcali sa ukradenim pasošima, jednim italijanskim i jednim austrijskim. Eksperti kažu da to predstavlja narušavanje bezbednosti, ali da je to relativno uobičajeno u regionu koji se smatra stecištem ilegalnih migranata.

Saopštenje malezijske policije potkrepilo je izjavu koju je BBC-ju dao jedan drugi mladi Iranac u Kuala Lumpuru, a koji je rekao da je školski drug jednog od muškaraca koji su se ukrcali u avion sa ukradenim pasošima. On je naveo da su njegov prijatelj i još jedan Iranac, koji je takođe koristio ukradeni pasoš, odseli kod njega pre nego što su otputovali i da su se nadali azilu u Evropi.

Navodi sa Tajlanda ukazuju da su dvojica Iranaca kupili karte za Amsterdam preko Pekinga posredstvom tajlandske putničke agencije i jednog sredovečnog Iranca.

Potraga za nestalim malezijskim avionom, koji je prevozio 239 putnika i članova posade, ušla je danas u četvrti dan, dok među bezbednosnim zvaničnicima u Evropi, SAD i Aziji raste skepticizam da je letelica bila meta terorističkog napada.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • CHEDOMIR

    11. mart 2014 | 10:31

    U svakom trenutku, svaki kvadratni metar se snima kamerama satelita iz svemira. Sada svi pogled u NASA-u 8-/

  • MikiGrobar

    11. mart 2014 | 14:28

    vanzemaljci........

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA