Ovo su putnici za koje se sumnja da su oborili malezijski avion! (FOTO)

Pouri Nour Mohamad Merdad (19) i Delavar Sejedmohamederza (29) su mladi Iranci sa ukradenim pasošem na letu 370. Ipak, eksperti kažu da je to relativno uobičajeno u regionu koji se smatra stecištem ilegalnih migranata

  • 7

Usled mnoštva pitanja o sudbini nestalog malezijskog aviona, jedan mali deo priče je postao jasniji.Vlasti su saopštile da su identifikovale putnike, koji su se ukrcali u letelicu sa ukradenim pasošima.

Kako su naveli, malo je verovatno da su članovi neke terorističke grupe.

- Ova dva momka su mladi Iranci - rekao je Ronald Nobl, generalni sekretar Interpola.

Malezijska policija je rekla da veruju da je jedan od njih hteo da emigrira u Nemačku. Ipak, korišćenje ukradenih pasoša je stvorilo strah da je misterija nestanka aviona povezana sa terorizmom. Ali, Interpol i policija Malezije su izjavili da za to postoje male šanse.

Otkrivanje identiteta muškaraca je razrešila mali deo slagalice oko nestanka Boinga 777. Interpol je pustio u javnost fotografije Iranaca, koji su se ukrcali u avion zajedno i koji su imali austrijski i italijanski pasoš.

Pouri Nour Mohamad Merdad (19) i Delavar Sejedmohamederza (29) su imena putnika sa ukradenim pasošem na letu 370. Veruje se da je Pouri putovao u Nemačku gde se nadao da će dobiti azil, navodi policija, i dodaje da su vlasti u kontaktu sa njegom majkom koja se nalazi u Nemačkoj i koja je očekivala dolazak svog sina u Frankfurt.

Glavni inspektor malezijske policije Kalid Abu Bakar je rekao da je Delavar stigao u Maleziju istog dana kada je bio let. Eksperti kažu da korišćenje tuđih pasoša predstavlja narušavanje bezbednosti, ali da je to relativno uobičajeno u regionu koji se smatra stecištem ilegalnih migranata.

Saopštenje malezijske policije potkrepilo je izjavu koju je dao jedan drugi mladi Iranac u Kuala Lumpuru, a koji je rekao da je školski drug jednog od muškaraca koji su se ukrcali u avion sa ukradenim pasošima. Naveo je da su njegov prijatelj i još jedan Iranac, koji je takođe koristio ukradeni pasoš, odseli kod njega pre nego što su otputovali i da su se nadali azilu u Evropi.

Prema najnovijim informacijama, malezijska vojska veruje da su avion videli na radaru preko moreuza Malaka, malo dalje od mesta gde je poslednji put kontrola leta imala kontakt sa pilotom. Moreuz ide duž zapadne obale Malezije i jedan je od najprometnijih svetskih brodskih kanala.

U nedostatku bilo kog znaka da je avion imao probleme pre nestanka, spekulacije uključuju pilotovu grešku, kvar letelice, otmicu i terorizam. Poslednji navodi vezani za terorizam usledili su zbog dva ukradena pasoša.

U međuvremenu, desetine brodova i aviona iz 10 zemalja i dalje kruže oko Malezije i južnog Vijetnama. Potraga za nestalim malezijskim avionom, koji je prevozio 239 putnika i članova posade, ušla je danas u četvrti dan.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA