PREŽIVEO PAKAO: Dečaka (13) zlostavljao pedofil preko Fejsbuka i Skajpa! (FOTO)

Roditelji trinaestogodišnjeg dečaka, reagovali su u pravom trenutku, baš kada je pedofil nameravao da dođe u njihovu kuću * Pričom za Telegraf apeluju na druge roditelje da obrate pažnju i upozore svoju decu o opasnostima koje postoje na internetu * "Ajde molim te uključi kameru i skini farmerke, možeš da mi ga pokažeš" samo je mali deo onoga što je pedofil tražio od dečaka

  • 34

Maloletni dečak U. J. (13) bio je žrtva zlostavljanja preko Fejsbuka, jedne od najpoznatijih društvenih mreža. Sve je počelo u subotu, pre tačno dve nedelje i na svu sreću završilo se istog dana, zahvaljujući oprezu i brzoj intervenciji dečakovih roditelja.

Dečak  je dobio na Fejsu zahtev za prijateljstvo od osobe koja se predstavila kao petnaestogodišnja Marija Smiljajić. Dopisivanje je počelo u jutarnjim časovima.

- Ja sam se šokirala! Bila kod kuće sa sinom, dok je muž bio na poslu. Mi našem detetu sa s vremena na vreme proverimo profil i prepiske, da se upravo ovako nešto ne bi desilo. Tako sam tog dana ušla na njegov nalog sa telefona i zgranula se kada sam videla tekst i tok razgovora između njega i dotične Marije. Odmah mi je bilo jasno o čemu se radi, ali sam odlučila da sačekam i da ispratim tok događaja  - govori M.J. dečakova majka.

Pored mnogo provokativnih slika, vulgarnih pitanja i zahteva koje je dečak dobijao, pedofil koji je bio sa druge strane ekrana u jednom trenutku se osmelio da se pozove u dom ove porodice. Poslao je dečaku zahtev preko skajpa, gde je vulgarnost kulminirala.

- Ajde molim te uključi kameru! I skini farmerke bar. Molim te! Jesi drkao dok smo pričali? Možeš da mi ga pokažes? Ja nemam mikrofon ni kameru, ali nabaviću. Nadam se da roditeljima ne govoriš ovo? A hoces da dođem kod tebe? - ovo je samo mali deo onoga što je dečak dobijao od nepoznate osobe, preko Skajpa, gde je isti čovek bio predstavljen kao "Ivana".

Zabrinutim roditeljima je odmah bilo jasno o čemu se radi, pogotovo što je ista osoba dodala još jednog dečaka, koji ide u isto odeljenje sa njihovim sinom.

- Danas svako može naći informacije o detetu. Njima piše u kojoj su školi, preko telefona postoje aplikacije putem kojih se u svakom trenutku može otkriti gde se dete nalazi. Meni je najveći interes da našu priču podelim sa drugima, jer ne želim da iko dođe u slično iskustvo. Deca su naivna i mlada, a ta osoba je još na slobodi. Nikada se ne zna do koje će granice taj čovek ići i samo je pitanje vremena kada će se desiti nešto loše. Živimo u vremenu kada svi imaju Fejsbuk, Skajp, Tviter. Ne možemo zabraniti našem sinu da koristi internet, kada sva deca njegovog uzrasta imaju naloge - priča N.J. dečakov otac.

U jednom trenutku pedofilu je bilo priprećeno policijom, na šta je on obrisao svoj profil i nestao sa interneta. Porodica je uverena da će on nastaviti sa svojim prljavim aktivnostima.

- Verujemo da se ovaj čovek neće smiriti. Pored njega sigurno postoji još mnogo takvih ljudi. Roditelji moraju biti oprezni. Nama ne trebaju mediji i popularnost, samo želimo da prenesemo jedno iskustvo, kako se drugima ne bi dogodilo isto. Taj pedofil dodaje na Fejsbuku decu istog uzrasta i to dečake. U trenutku kada se to dešavalo, bili smo uplašeni, ali u isto vreme i besni. Kroz život čujete da se takve stvari dešavaju drugima, ali nikada ne pomislite da će se desiti vama - kažu užasnuti roditelji.

Roditelji su se obratili policiji, koja ih je uputila na Ministarstvo za visokotehnološki kriminal. Dobili su odgovor da su zainteresovani za njihov slučaj, ali još uvek nisu dobili nikakav poziv od strane ministarstva.

(D. Čavić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djole

    1. april 2014 | 19:19

    Ljudi kako neko moze da vas uzmemirava na drustvenim mrezama ako to vi ne zelite. Na skype uvek morate da se javite, i cim vidi da je budala neka sa druge strane, uvek mozes da ugasis.. na FB uvek mozete da blokirate osobe i da vas vise nikad ne vide, ja ne shatam kako neko moze biti toliko malouman da naseda na to.

  • Lazar

    1. april 2014 | 17:25

    Majka kaze "ja sam se sokirala"... Pa bre roditelji,to dete ima 13 godina sta ce njemu fejsbuk,dal danasnji roditelji razmisljaju imalo mozgom...

  • Dusan

    1. april 2014 | 18:24

    Pa sto ga ne pozvaste da dodje ,da radi palica bezbol. Nego ga tako glupo oteraste. Da vise nema ni ruke ni noge. Ni zub u glavi. Da mu vise ne padne na pamet kompjuter da ukljuci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA