Bravo za volontere Crvenog krsta! (FOTO)

Momci i devojke danonoćno rade na punktovima i prihvatnim centrima u Beogradu i ostalim gradovima

  • 2

Volonteri Crvenog krsta u ovim teškim danima za Srbiju svojim zalagaganjem u potpunosti realizuju ideju ovog međunarodnog pokreta.

Momci i devojke danonoćno rade na punktovima i prihvatnim centrima, pružajući pomoć ugroženima iz Obrenovca, Lazarevca i ostalih područja koja su pretrpela užasne posledice nezapamćenih poplava.

Ove fotografije su s punktova na Čukaričkoj padini u hali FMP-a i na Hali 11 Beogradskog sajma. Tu rade terenci Crvenog krsta Palilula, koji godinama osvajaju evropska i svetska prvenstva u takmičenjima prve pomoći.

U PRIHVATILIŠTA NA TERITORIJI BEOGRADA SMEŠTENO 5.462 LJUDI

Po evidenciji Crvenog krsta Beograd zaključno s nedeljom, 18. maj, u prihvatilišta na teritoriji Beograda je smešteno 5.462 ljudi. Crveni krst Beograd je do sada organizovao 38 prihvatilišta. Pored njih, postoje i druga prihvatilišta koja su organizovali lokalni krizni štabovi.

Potrebe prihvatilišta se menjaju iz sata u sat, trenutno su na teritoriji Beograda najpotrebnija sredstva za ličnu higijenu, kao i dezinfekciju prostora, donji veš, čarape, pelene za bebe i odrasle, medicinske rukavice za jednokratnu upotrebu, pribor za jelo i tanjiri za jednokratnu upotrebu, mleko u prahu, voće i slatkiši. Mole se svi građani da potrebna sredstva odnesu najbližem Crvenom krstu, kao i da pre prethodne provere neophodnih sredstava ne nose odeću.

Informacije o evidentrianim osobama možete dobiti kod osoblja Crvenog krsta Beograd na fiksne telefone 011/21-83-744 i 011/26-20-616, kao i mobilne telefone 060/17-14-796 i 060/17-14-789, kao i putem elektronske adrese tracing@redcross.org.rs. Telefoni za prijavljivanje nestalih osoba su 011/26-23-970 i 011/30-32-127, lokali 227 i 108.

Crveni krst Beograd apeluje na građane da ukoliko žele da doniraju neophodne stvari kontaktiraju opštinske organizacije Crvenog krsta na teritoriji na kojoj žive i informišu se o prioritetnim potrebama. Kontakt telefone opštinskih organizacija Crvenog krsta možete naći na sledećem linku. Takođe, apelujemo na sugrađane da ne koriste ovu vanrednu situaciju i traže pomoć od Crvenog krsta, jer je ona namenjena samo ljudima sa ugroženih područja sa teritorije Beograda. Hvala svima koji su do sada pomagali svojim donacijama. Crveni krst Beograd će i dalje u odnosu na prioritete obaveštavati građane o potrebama na prihvatnim mestima.

Dešavanja uživo u vezi sa poplavama, najugroženijim mestima u Srbiji i vanrednom situacijom možete pratiti OVDE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Obrenovac

    19. maj 2014 | 18:54

    Zauvek cu u srcu cuvati trenutak kad su me prihvatili ljudi iz Crvenog krsta u Topoli jer smo prvo tamo otisli. Sve muke koje su nas snasle u tom trenutku su postale nevazne,male i kao da smo ih za trenutak zaboravili. I sad mi se oci napune suza kad se setim tog divnog osecaja toplote i ljubavi.Hvala Crvenom krstu

  • bbb

    20. maj 2014 | 07:22

    Ne zaboravite da na istim tim mestima volontiraju i terenci CK Zvezdare, CK Savskog Venca, CK Starog grada i CK Rakovice!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA