U 26 prihvatnih centara u Beogradu ostalo manje od 4.000 ugroženih

Generalni sekretar Crvenog krsta u Srbiji Vesna Milenović rekla je da je Crveni krst Beograda do sada isporučio više od 66 tona pomoći osobama u prihvatnim centrima

  • 1

U 26 prihvatnih centara u Beogradu i šest hotela i dalje je smešteno još nešto manje od 4.000 osoba iz poplavama zahvaćenih područja, izjavila je danas predstavnica Crvenog krsta Jelena Radojičić.

U privatnom smeštaju u Beogradu još je 16.000 ljudi, koji takođe preko Crvenog krsta dobijaju pomoć, dodala je Radojičić. Radojičić je dodala da je do danas zatvoreno desetak prihvatnih centara u glavnom gradu.

Generalni sekretar Crvenog krsta u Srbiji Vesna Milenović rekla je da je Crveni krst Beograda do sada isporučio više od 66 tona pomoći osobama u prihvatnim centrima i više od 70 tona ugroženima u privatnom smeštaju.

Crveni krst je, prema njenim rečima, iz magacina u Beogradu od prikupljene pomoći i donacija u ugrožene sredine uputio više od 750 tona.

Milenović je dodala da je neizvesno dokle će takva situacija i potreba potrajati, te da će predstavnici Crvenog krsta posetiti Obrenovac i lokalni štab radi procene mogućnosti za dalje snabdevanje socijalno najugroženijih.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA