EKSKLUZIVNO OTKRIVAMO: Ovde će se nalaziti beogradska IKEA!

Švedska kompanija za proizvodnju nameštaja počinje izgradnju velike robne kuće u Beogradu, a kako naš portal saznaje ona će biti izgrađena u Bubanj potoku

  • 17

Švedska kompanija za proizvodnju nameštaja Ikea počinje izgradnju velike robne kuće u Beogradu, a kako Telegraf.rs saznaje ona će biti izgrađena izgrađena u Bubanj potoku, između auto pijace i naplatne rampe!

- Ikea posle toliko godina, konačno dolazi u Srbiju i u Beograd, a prvu svoju robnu kuću izgradiće u Bubanj potoku - kaže za naš portal dobro obavešten sagovornik.

Švedska kompanija za proizvodnju nameštaja Ikea, Vlada i Grad Beograd potpisaće memorandum o saradnji u vezi s izgradnjom Ikeine robne kuće u Beogradu.

Memorandum će potpisati potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, gradonačelnik Beograda Siniša Mali i direktor Sektora za nekretnine i razvoj kompanije Ikea - Jugoistočna Evropa, Vladislav Lalić, najavljeno je iz Kabineta potpredsednice Vlade.

O investiciji Ikee u Srbiju govori se pola decenije, a po ranijim najavama poslovodstva Ikee za Jugoistočnu Evropu, dugoročni plan te kompanije je da u Srbiji izgradi pet robnih kuća, uz ulaganje 250 miliona evra.

Plan je bio da se u Beogradu otvore dve robne kuće i u Nišu i Novom Sadu, a zatim i u još nekom od većih gradova Srbije. Krajem avgusta Ikea je otvorila prvu robnu kuću u Hrvatskoj, kod Zagreba, gde je od kupovine zemljišta do otvaranje objekta, prošlo šest godina.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nenad

    3. oktobar 2014 | 13:18

    Odlican izbor lokacije najzad !

  • Željko

    3. oktobar 2014 | 20:36

    Šta je čudno izmestiće naplatnu rampu

  • Tina

    3. oktobar 2014 | 13:20

    Steta sto nije na Novom Bgd.,svima bi vise odgovaralo.... treba doci do Bubanj potoka.... a Ikea je odlicna,bila u Berlinu,extra cene,samo da ovde ne preteraju sa cenama,kao po obicaju....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA