"ODRALI" IH NA AERODROMU: Turisti platili taksi 60.000 dinara!!!

Da tragedija bude veća, prevareni turisti ne mogu da prijave taksiste zato što nisu dobili nikakav račun!

  • 41

Grupa turista iz Iraka, koja prvi put boravi u Beogradu, doživela je neprijatnost u prestonici već prvog dana boravka. Vođa puta je zaustavio taksi na Aerodromu "Nikola Tesla", a taksista je doveo još četvoro kolega, kako bi prevezli celu grupu. Vožnja od Aerodroma do Makedonske ulice koštala je 12.000 dinara po vozilu, što znači da su turisti iz Iraka divljim taksistima platili 60.000 dinara.

- Ovo je prva tura Iračana koji su došli da posete Beograd. Tu su i porodice sa malom decom. Sad strahujemo kakva će biti njihova povratna informacija kad se vrate, jer su ih odmah po dolasku prevarili taksisti - priča Dušan Anastasov iz turističke agencije koja je organizovala boravak.

Antanasov kaže da turisti nisu mogli da prijave pljačku jer nisu dobili nikakav račun za taksi. Pored toga, turisti nisu zapamtili ni naziv taksi udruženja. Međutim, tu se pljačkanje stranih državljana nije zaustavilo. Nesrećnim turistima su radnici jedne menjačnice u Knez Mihailovoj ulici zamenili novac za 115 dinara po evru, iako je po kursu oko 120 dinara.

- Probili smo tržište za Irak, naši državni organi su zainteresovani za dolazak turista i brzo smo završili sve papire. Ukoliko želimo da dovodimo turiste, moramo da podignemo sve na viši nivo - ističe Antanasov.

Iračani koji su posetili Beograd dolaze iz Erbila, bogatog grada sa severa Iraka. S obzirom da teško dobijaju vize, Iračani retko putuju, te Srbija ima potencijal da se pokaže kao poželjna destinacija.

Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije (YUTA) Aleksandar Senčić ocenio je da incidenti ostavljaju užasan utisak. On kaže da slučaj mora da se prijavi taksi udruženjima, ali i komunalnoj policiji.

- Taksi vozila moraju da izdaju račune ili da im se uvedu fiskalne kase - izjavio je Senčić.

U gradskoj turističkoj organizaciji kažu da se ovakve stvari dešavaju i u drugim gradovima, a ne samo u Beogradu.

- Na našem zvaničnom sajtu postoji uputstvo s opcijama prevoza do centra grada i na stranim jezicima. Takođe i na aerodromu postoji i naš info-centar gde turisti mogu da dobiju sve informacije i uputstva - rekli su iz organizacije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dno

    26. novembar 2014 | 11:31

    Tek sada se plasite da ce se procuti los glas o prevarama turista u Srbiji? Malo ste zakasnili, odavno mnogi turisti pricaju za Srbiju da krade turiste...

  • Frf

    26. novembar 2014 | 11:16

    Jos kad neko kaze kako Srbija pripada evropi kosa mi se dize na glavi.Ako drzava godinama ne moze da resi problem sa taksistima,sta ocekivati sa ozbiljnijim problemima?

  • Pop

    26. novembar 2014 | 11:24

    Kad su im organizovali dolazak do aerodroma sto ih onda nisu doveli do hotela,to je bagra iz turisticke organizacije opeljesila turiste pa sad krive druge

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA