SPASIMO LJUBIMCE DA NE UGINU OD ZIME: Ono što su Pančevci uradili ostaviće vas bez teksta! (FOTO)

Grad Pančevo je doneo Odluku o postavljanju montažnih, pokrenih i drugih objekata na površinama javne namene, kako bi napuštene životinje imale topli smeštaj za vreme ledenih dana

  • 28

Danima su ledeni dani, a napušteni psi i mačke nemaju gde da se sklone od zime i veliki broj njih ugine od hladnoće. Zbog toga im je neophodna naša pomoć kako bi preživeli, a sada im je najpotrebnija hrana i nezaleđena voda. Šaka hrane će im pomoći da lakše prebrode ove dane, apeluju iz Udruženja za zaštitu životinja "Agros" u Jagodini.

Međutim, Pančevo može da se ponosi jer ovu zimu i hladne dane pančevačke napuštene životinje će dočekati po svemu sudeći u montažnim kućicama koje će biti postavljene na teritoriji tog grada, piše infocentrala.rs.

Foto-ilustracija: Flickr/Dave Appleby Foto-ilustracija: Flickr/Dave Appleby

EKSKLUZIVNO: Ovo su imena svih elitnih prostitutki u Srbiji! Šokiraće vas ko je sve na listi! (FOTO) (VIDEO)

Skupština grada Pančevo je na jučerašnjoj sednici usvojila Odluku o postavljanju montažnih, pokretnih i drugih objekata na površinama javne namene, a ovom odlukom predviđeno je postavljanje kućica za napuštene pse i mačke u ovom gradu.

Foto-ilustracija: Flickr/Doug Brown Foto-ilustracija: Flickr/Doug Brown

Upravo ovom odlukom, grad Pančevo je postala prva lokalna samouprava koja je donela ovakvu odluku, a ona propisuje uslove, načine postavljanja, korišćenja i uklanjanja manjih montažnih i pokretnih objekata privremenog karaktera na površinama javne namene.

ONI NAS NIKAD NE BI OSTAVILI: Ne dozvolite da se kuce i mace smrzavaju i umiru na ulicama!

Foto-ilustracija: Flickr/backdrift- Foto-ilustracija: Flickr/backdrift-

- Na delovima površina javne namene mogu se postavljati montažne kućice namenjene za ishranu i smeštaj pasa i mačaka bez vlasnika u skladu sa Pravilnikom. Zahtev za donošenje Odluke o korišćenju dela površine javne namene za postavljanje kućica mogu pondositi udruženja građana registrovana za brigu o životinjama kao i Javno komunalno preduzeće u čijoj nadležnosti je postupanje sa psima i mačkama bez vlasnika - navodi se u Odluci grada.

Inače, kućice se mogu postavljati na osnovu Odluke o korišćenju dela površine javne namene izdate od strane JP Direkcija Pančevo i za korišćenje dela površine javne namene neće se plaćati lokalna komunalna taksa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kleopatra

    7. januar 2015 | 08:54

    Bravo za Pančevo!

  • Gladijator

    7. januar 2015 | 09:10

    Najzad neso lepo da procitam. Svaka cast gradu Pancevu. Nadam se da ce i Beograd pratiti primer. Covek moze da te ujede bez razloga , zivotinja jedino ako je uplasena ili je nesto boli.

  • FACCEo.

    7. januar 2015 | 08:26

    Kapa dole,svaka cast

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA