EKSKLUZIVNO: Ovde se seli "Bubanj potok"! Evo gde će se nalaziti nova naplatna rampa (FOTO)

Reč je o lokaciji koja se nalazi tačno na 8. kilometru auto-puta od dosadašnje naplatne rampe "Bubanj potok" u pravcu Niša, a tačno 1 kilometar južno od naplatne rampe Vrčin. Kako saznaje Telegraf, već je počela jagma za okolmim placevima i njivama

  • 14

Zbog izgradnje robne kuće Ikea naplatna rampa Bubanj Potok biće izmeštena ovog leta. Telegraf ekskluzivno otkriva tačno mesto na kojem će se nalaziti nova rampa.

Reč je o lokaciji koja se nalazi tačno na 8. kilometru auto-puta od dosadašnje naplatne rampe "Bubanj potok" u pravcu Niša, a tačno 1 kilometar južno od naplatne rampe Vrčin.

Printskrin: Google Earth Printskrin: Google Earth

Kako saznaje Telegraf, "krupni igrači" već su namirisali mesto na koje će se seliti "Bubanj potok", pa je počela jurnjava za okolnim placevima i njivama, kojima će cena po izgradnji naplatne rampe skočiti i pedesetostruko.

Ikea je u aprilu ove godine dobila lokacijsku dozvolu za izgradnju prvog prodajnog centra u Srbiji kod Bubanj potoka "Ikea Beograd istok", a nakon dobijanja te dozvole, Ikea mora da podnese zahtev za izdavanje građevinske dozvole Sekretarijat za urbanizam.

Rampa Bubanj potok neće biti više na istom mestu!

Printskrin: Google Earth Printskrin: Google Earth

Iz "Puteva Srbije" kažu da se početak radova određuje ugovorom, a da će radovi biti započeti nakon objavljivanja tenderske procedure za izvođenje radova.

Završetak radova predviđen je za avgust 2016. godine.

- JP "Putevi Srbije" će u skladu sa potpisanim Memorandumom o saradnji realizovati izmeštanje naplatne rampe Bubanj Potok do avgusta 2016.godine - kažu iz "Puteva Srbije".

Printskrin: Google Earth, Tanjug/Danilo Peternek Printskrin: Google Earth, Tanjug/Danilo Peternek

Nova lokacija na kojoj će se naći premeštena naplatna rampa biće južno od petlje Vrčin.

- JP "Putevi Srbije" je u skladu sa izdatim lokacijskim uslovima izradilo tehničku dokumentaciju (projekat za građevinsku dozvolu) za izmeštanje naplatne stanice na lokaciju južno od petlje Vrčin (iz pravca Beograda), a kako je i predvideo Prostorni plan koridora auto-puta E-75 - piše u saopštenju "Puteva Srbije".

Iz ovog preduzeća kažu da Memorandum o saradnji između Republike Srbije, Grada Beograda i kompanije IKEA predviđa obavezu da JP "Putevi Srbije" izmeste naplatnu rampu sa lokacije Bubanj Potok.

Printskrin: Google Earth Printskrin: Google Earth

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    15. maj 2015 | 16:10

    Leto je pravo vreme za premestanje naplatne rampe!

  • v

    15. maj 2015 | 15:59

    Ja nisam iz BG , al se nije našlo bliže mesto da se gradi Ikea. I još da se premešta naplatna Rampa

  • Soki

    15. maj 2015 | 17:40

    A sto ne uvedemo vinjete pa nam ne treba naplatna rampa? Mi uvek izaberemo skuplje i staromodno resenje.Ma da mislim da postoji neki debeo razlog za takvo resenje koji ja ne naslucujem

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA