MALI NA SVETSKI DAN KOMŠIJA: Negujte dobrosusedske odnose!

- Mi smo kao Grad Beograd rešili da pokrenemo kampanju kako bi ukazali ljudima na značaj skupštine stanara, na prava i obaveze predsednika i članova skupštine stanara i na njihov značaj u rešavanju svakodnevnih problema - naveo je gradonačelnik Beograda, Siniša Mali

  • 0

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali danas je, povodom obeležavanja Svetskog dana komšija, razgovarao sa građanima opštine Čukarica o problemima sa kojima se oni kao stanari zgrada suočavaju i ukazao da su skupštine stanara najbolji način da te probleme reše lakše i efikasnije.

Mali je građanima, sa kojima je razgovarao u prostorijama opštine Čukarica, ukazao na značaj prijateljskih odnosa između komšija.

- Mislim da je veoma važno da gajimo prijateljske odnose u samim zgradama, a sa druge strane, skupštine stanara na neki način predstavljaju zajedništvo svih stanara jedne zgrade - rekao je Mali i dodao da da je to veoma važna institucija koja se u Srbiji zanemaruje.

- Nažalost, u Beogradu samo trećina zgrada ima svoje skupštine stanara i izmenama Zakona o stanovanju koje se planiraju i na kojima radimo zajedno sa Vladom Srbije nastojaćemo da osnivanje ovih skupština bude obavezno, kako bi zgrade i stanari imali sistemsko i pravno rešeno pitanje ko ih zastupa kako bi svoje interese mogli da realizuju pred gradom i drugim ustanovama - naveo je Mali.

Foto: David Pužado Foto: David Pužado

On je naglasio da građani kroz skupštine stanara mogu da realizuju svoja prava i da lakše i efikasnije komuniciraju sa gradskim ustanovama i na taj način rešavaju svoje probleme.

- Mi smo kao Grad Beograd rešili da pokrenemo kampanju kako bi ukazali ljudima na značaj skupštine stanara, na prava i obaveze predsednika i članova skupštine stanara i na njihov značaj u rešavanju svakodnevnih problema - naveo je Mali.

On je naglasio da je gradska ustanova Beokom na raspolaganju građanima prestonice za bilo koji problem da imaju i dodao da je ta ustanova napravila obaveštenja koja svi građani mogu da preuzmu sa sajta Grada Beograda, a koja se tiču zabrane bacanja smeća, buke raznih drugih zabrana.

- Sa druge strane napravili smo Pravilnik, odnosno brošuru oko prava i obaveza skupštine stanara, koji se mogu dobiti u Beokom servisu - dodao je Mali.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA