OTVOREN NEVIDLJIVI PARK U BEOGRADU: Pogledajte kako izgleda i zašto se tako zove (FOTO)

- Državni revizor je pokrenuo krivični postupak protiv mene zbog nepostojanja ovog parka pre par dana, i meni je veliko zadovoljstvo da danas zvanično otvaramo taj ''nevidljivi'' park koji smo simbolično tako i nazvali. Obećavam da ćemo se potruditi da još puno ovakvih nikne na Novom Beogradu - izjavio je Šapić

  • 1

Danas je na Novom Beogradu otvoren ''nevidljivi'' park u Bloku 30. I to je prvi park u Beogradu koji ima sve potrebne elemente koje građani zahtevaju: dečje igralište, fitnes teretanu, prostor za odmor starijih sugrađana i odvojen park za pse.

U bulevaru Mihajla Pupina, predsednik opštine Novi Beograd, Aleksandar Šapićje otvorio je danas park za koji je Državna revizorska instutucija izdala saopštenje da će pokrenuti krivični postupak protiv predsednika opštine Novi Beograd zbog nepostojanja ovog „nevidljivog“ parka.

I to samo par dana pre zvaničnog otvaranja. Iz tog razloga ovaj park nosi simboličan naziv ''nevidljivi''.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Smatram da ovaj park treba da bude primer kako parkovi u celom Beogradu treba da izgledaju. Reagovali smo na inicijativu građana i na jednom mestu obezbedili prostor u kome mogu da uživaju sve generacije od namjlađih do naših najstarijih sugrađana.

Državni revizor je pokrenuo krivični postupak protiv mene zbog nepostojanja ovog parka pre par dana, i meni je veliko zadovoljstvo da danas zvanično otvaramo taj ''nevidljivi'' park koji smo simbolično tako i nazvali. Obećavam da ćemo se potruditi da još puno ovakvih nikne na Novom Beogradu - istako je Šapić, i objasnio zbog čega je došlo do krivične prijave.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf
Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Mi kao opština potrudićemo se da shodno našem budžetu eto barem jedan do dva ovakva parka godišnje pravimo, jer ne možemo da sebi priuštimo ovakve parkove, al eto možemo da napravimo apel na grad Beograd i zelenilo jer oni pri tom mnogo lakše rade jer je to i u opisu njihovog posla i lakše dobijaju dozvolu. Mi smo čekali nekoliko meseci od Sekreterijata za komunalno i stambeno.

Ovaj park praktično poklanjamo ga Sekreterijatu za komunalno i stambeno, ono ga dalje daje Gradskom zelenilu koji će ga održavati, jer opština Novi Beograd nema svoje komunalno preduzeće, nema uslove da održava ovaj park. I svaki sledeći koji budemo napravili od novca opštine Novi Beograd, mi ćemo poklanjati Gradu Beogradu, a nadam se da će oni voditi dobro računa o njemu - rekao je Šapić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Da da

    10. jun 2015 | 15:40

    U bloku 30 je za 30 godina kolko živim u tom kraju napravljeno dva košarkaška terena, jedan fudbalski, teretana ( od para d.stranke ). U bloku 29 ništa. Inače blok 29 i 30 su prekoputa crkve od zlata koju pravi država, i kojoj je država dala zemljište, a svi bi voleli da znamo ko je potpisao poklon zemljište od nekoliko stotina miliona evra za crkvu. Centar centra pored opštine i da se za 30 godina napravi samo to što je pre par dana otvoreno, sramota za sve, sramota.. nije ni čudo što smo poslednji u svemu .. ( sem u tenisu :) )

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA