OBILIĆEV VENAC SE RENOVIRA PRVI PUT POSLE 40 GODINA: Od sutra sanacija garaže, mesto nije dirano od 1975.!

Radovi se izvode u periodu od 22 do 06 časova, kako bi garaža mogla nesmetano da funkcioniše

  • 1

JKP "Parking servis“, sanacijom konstrukcije u garaži "Obilićev venac“, sutra počinje veliku obnovu beogradskih javnih garaža.

POKLON ZA BEOGRAĐANE: Besplatno parkiranje na Adi Ciganliji!

Planirano je da se u prvoj fazi obnove, tokom jula i avgusta, rekonstruiše konstrukcija prvih pet polunivoa garaže, čelični delovi zaštite od korozije, zamene vodovodne cevi, uradi hidroizolacija podova i zamene protivpožarna vrata.

Sanacija garaže "Obilićev venac“, koja je izgrađena davne 1975. godine, radi se na osnovu analize i predloga Građevinskog fakulteta.

- Analiza stručnjaka je pokazala da bismo, ukoliko sada ne započnemo sanacije, morali da zatvorimo pojedine garaže. "Parking servis“ je napravio velike uštede i značajnu dobit, a građani moraju da znaju kako se troši novac kojim oni svakodnevno plaćaju parkiranje. Zato nastavljamo da poslujemo domaćinski i počinjemo obimne radove u garažama, koje su izgrađene pre tri decenije, ali do sada nije bilo ulaganja u investiciono održavanje. Na prvom mestu je bezbednost korisnika, ali i podizanje nivoa kvaliteta usluge. Za sve radove imaćemo i garanciju izvođača za narednih 15 godina – rekao je direktor JKP „Parking servis“ Andrija Čupković.

U sklopu radova u garaži "Obilićev venac“ biće pomereno pešačko ostrvo u Ulici maršala Birjuzova, pa će po završetku sanacije za korisnike biti otvoren još jedan izlaz iz garaže u ovu ulicu.

Dok traje obnova, garaža će raditi smanjenim kapacitetom, a korisnicima će na raspolaganju biti 381 parking mesto.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Ulaz i izlaz iz garaže biće moguć samo sa Obilićevog venca, ali se ne očekuju veće gužve, jer je u ovom periodu veliki broj sugrađana na godišnjem odmoru. U drugoj fazi, koja je planirana za 2016. godinu, predviđena je sanacija preostalih 7 polunivoa garaže i uređenje fasade.

Podsećamo da se u garaži "Pionirski park“ trenutno obavlja zamena sprinkler sistema za automatsko gašenje požara.

Radovi se izvode u periodu od 22 do 06 časova, kako bi garaža mogla nesmetano da funkcioniše.

U narednih desetak dana počeće i sanacija garaža "Zeleni venac“ i "Masarikova“.

JKP "Parking servis“ zahvaljuje korisnicima na strpljenju i razumevanju tokom izvođenja radova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dobrica

    9. jul 2015 | 14:11

    Treba održavati javne garaže i parkirališta, ali treba i voditi računa gde sve idu ti silni novci. Eto, na primer, svaka promena vlasti dovodi svoju stranačku garnituru. Pređašnji, ne svi ostaju da kao rade neko vreme, primaju plate i ne rade. Višak para ide na neki način u stranačku kasu! Daj da jednom počnemo da struci dajemo prednost, a ne kome ko pripada.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA