Beograđani se organizuju da sami kupe Studio B! Evo kako da za 1.000 dinara i vi budete suvlasnik!

Ukoliko ne želite da radio zahvaljujući kom vam je svako jutro bilo dobro, uz glas i humor Duška Radovića ili Đoka Vještice i jedina televizija na kojoj ste mogli da čujete šta se zaista dešava na demonstracijama 1991. ode u ruke nekog stranca, kog nikada nije, niti će zanimati duh našeg Beograda, dođite sutra na osnivačku skupštinu zadruge

  • 14

Beograđani imaju jedinstvenu priliku da Studio B, simbol naše prestonice, učine svojim - i to bukvalno. Ako dovoljan broj nas donira simboličnu sumu, Beograđani će konačno imati svoj medij, koji radi u zajedničkom interesu cele Srbije.

Mali: Cilj nam je uspešna privatizacija Studija B

Nekoliko Beograđana pokrenulo je ovu inicijativu s idejom koja, kako kažu, možda deluje kao utopija, ali realnost je ipak drugačija: U svetu postoji više uspešnih primera realizacije ovakvog plana.

- Konsultovali smo stručnjake, pravnike, zakon, APR... i došli smo do sadašnjeg trenutka. Spremno je sve. Osnivamo zadrugu "Plan B" i svi su pozvani. Sa 1.000 din učestvujete kao ravnopravni zadrugar i mogući budući suvlasnik Studija B. Postoji mnogo pitanja, ali sva smo razmotrili i plan je održiv. Sve je po zakonu i propisima, jer ovo nije pobuna ili revolucija. Ako pokušamo možda i uspemo. Ako uspemo dokazaćemo da možemo.

Osećaćemo se mnogo lepše, svesni da možemo da promenimo neke stvari nabolje - poručuju inicijatori privatizacije Studija B, koja bi se od privatizacija na kakve smo navikli, razlikovala po tome što bi bila uspešna i izvedena na sveopšte zadovoljstvo.

Dusko Radovic

Ukoliko ne želite da radio zahvaljujući kom vam je svako jutro bilo dobro, uz glas i humor Duška Radovića ili Đoka Vještice i jedina televizija na kojoj ste mogli da čujete šta se zaista dešava na demonstracijama 1991. kao i šta ima novo na kulturnoj sceni Beograda, ode u ruke nekog stranca, kog nikada nije, niti će zanimati duh našeg Beograda, dođite sutra  na osnivačku skupštinu zadruge.

Sastanak budućih zadrugara i suvlasnika, na kom ćete biti obavešteni o svemu što vas zanima, održaće se u Ulici Borislava Pekića 15, od 19 sati.

Potrebno je da sa sobom ponesete ličnu kartu i 1.000 dinara, kako biste se upisali u Zadrugu.

TUCITE SVOJU DECU ČIM VIDITE DA LIČE NA VAS: Tri decenije bez Duška Radovića! (VIDEO)

Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

Kako objašnjavaju inicijatori, Aleksandar Aćimović, Konstantin Vuk Savićević, Vladan Stanojlović, Vladan Stanković i Milica Đurić, obaveze budućih vlasnika Studia B biće stvar njihovog izbora.

- Bitno je odabrati jedno telo koje će nas predstavljati i raditi u našem interesu, dok ostali kontrolišu i upravo telo i sve ostalo - kaže Vladan Stanković.

TELEGRAFOV VREMEPLOV: Kada je televizija bila čudo (FOTO)

Najverniji ljubitelji Studia B pozivaju vas da o ovoj akciji obavestite svoje prijatelje i podelite informacije o njoj na internetu - pre nego što na osnivačkoj skupštini stanete na svoje mesto u redu za dobijanje pristupnice overene pečatom, koji je registrovan u APR-u.

-  Apelujemo na sve sugrađane dobre volje da se okupimo i da izaberemo najbolje među nama, koji će raditi u opštem interesu i radi očuvanja informativnog i medijskog prostora Beograda. Sledeći cilj je da obezbedimo dovoljna sredstva za kupovinu i nastavak poslovanja Studija B, zbog čega predlažemo da svako od nas uloži po 1.000 dinara.

Po dobijanju pristupnice, postajete ravnopravan član zadruge, sa pravom učestvovanja u donošenju svih odluka, odnosno u njihovom izglasavanju. Očekujemo masovan odziv jer je ovaj projekat u interesu svih građana, a veličina uloga je prihvatljiva za sve. U planu je i pokretanje kampanje koja će nam obezbedili što masovniju zainteresovanost i reakciju ljudi - poručuje Stanković.

Studio B 1970. godine osnovala je grupa novinara "Borbe" - sada je red na nas da se izborimo za njega.

(Jovana Babić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nervoza

    10. jul 2015 | 14:45

    studio b privatizovati a uskoro cemo opet morati da placamo po 500 din rts-u. SRAMOTA

  • Olivera Miklos

    9. jul 2015 | 23:28

    Da li mozemo mi koji nismo iz Beograda,akoji smo odrasli uz Zorana Modlija , koji su se budili uz Beograde dobro jutro , a nismo iz Beograda i ne mozemo sutra biti u Beogradu da ucestvujemo u ovoj divnoj akciji? Mogla bih uplatiti pare on line ako mi posaljete broj racuna . Srdacan pozdrav!!

  • Vesna Andric

    10. jul 2015 | 17:48

    I ja bih se ukljucila, samo sam tek danas videla obavestenje. Da li je moguce naknadno se prikljuciti (npr.sutra ili u ponedeljak) i na koji nacin. Hvala

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA