KAMERE PO AUTOBUSIMA: Video nadzor po vozilima GSP-a do kraja novembra!

Sistem će omogućavati neprekidno snimanje unutar vozila, ali i saobraćaj ispred, tako da se preduprede napadi na vozače i obezbede video--zapisi eventualnih incidenata

  • 6

Postavljanje video--nadzora u svim vozilima GSP "Beograd" trebalo je da bude gotovo još minule jeseni, ali će zbog višestrukog pokušaja da se obori tender, autobusi, tramvaji i trolejbusi najvećeg gradskog javnog prevoznika kamere dobiti najranije krajem novembra ove godine.

GSP je u postupku javne nabavke odabralo da ovaj atraktivan posao poveri firmi "Mišina sekjuriti". Međutim, ostali nezadovoljni učesnici na konkursu - "Imikon grup" i "Vukom" podnele su zahtev Republičkoj komisiji za zaštitu prava, kako prenosi "Večernje novosti".

- Republička komisija je odbila zahtev i potvrdila odluku naše komisije - objašnjava Željko Milković, direktor GSP. - Međutim, "Vukom" je ponovo podneo zahtev sa istim primedbama. Verujem da će komisija ovoga puta to brže da reši. U najgorem slučaju to bi moglo da traje 30 dana, pa očekujem da ćemo sa ugradnjom početi već krajem avgusta. A posao bi trebalo da bude završen u roku od tri meseca.

U planu je opremanje kamerama ukupno 848 vozila: 271 solo i 290 zglobnih autobusa, jednog solo tramvaja i 163 zglobna, kao i 101 solo trolejbusa i 22 zglobna.

Foto-ilustarcija: Flickr/Eli Duke Foto-ilustarcija: Flickr/Eli Duke

Sistem će omogućavati neprekidno snimanje unutar vozila, ali i saobraćaj ispred, tako da se preduprede napadi na vozače i obezbede video--zapisi eventualnih incidenata.

U sistemu javnog gradskog prevoza u srpskoj prestonici trenutno ima više od 1.800 vozila.

Video-nadzorom sada su opremljeni "španski" tramvaji, "poljaci" i autobusi IK-210M koji imaju fabrički ugrađene kamere, kao i pojedina vozila u vlasništvu "Laste", što je ukupno tek oko 260.

Grad Beograd će u avgustu raspisati tender za izbor privatnih prevoznika za period od narednih deset godina.

Svi koji žele da se uključe u posao moraće da imaju autobuse mlađe od 10 godina, koji će biti opremljeni uređajima za naplatu karata, ali i video-nadzorom. Solo autobusi moraće da imaju najmanje dve digitalne kamere, a minibusevi jednu.

(Telegraf.rs / Novosti.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • lilit

    24. jul 2015 | 14:16

    A sto ne uvedete kamere u banke, pa da vidite ko podize milione evra, a nije na spisku za placanje poreza

  • MickeyM

    24. jul 2015 | 15:50

    Ovo nema ni u Pentagonu ;-)

  • M.M

    24. jul 2015 | 15:48

    Sve se radi smisljeno. A mi kao ovce idemo na klanje i cutke.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA