Pitali smo Beograđane izbačene iz "KRUGA DVOJKE" šta misle o IZMENAMA trase čuvenog TRAMVAJA br. 2! (VIDEO) (ANKETA)

Kako ova linija nije menjana još od 1924. godine, zanimalo nas je šta građani ovog dela grada misle o tome

  • 7

Kao bomba je odjeknula vest da će nakon 91 godine, čuvena kružna trasa tramvaja broj 2 biti izmenjena zbog naglog opadanja protoka putnika u zoni kod Vukovog spomenika. Iako nadležni ističu da će se slično desiti i sa ostalim tramvajskim linijama, građanima koji će ispasti iz čuvenog "kruga dvojke", ova vest je posebno teško pala.

 

Podsetimo, tramvaj "dvojka" po ovom planu više neće saobraćati do Vukovog spomenika, nego pored Pravnog fakulteta, a odluka je doneta nakon brojanja putnika u oktobru i novembru 2014. godine.

 

Tada su se stručnjaci Saobraćajnog fakulteta i čelnici Beograda dogovorili oko nove mreže linije javnog prevoza, koja građanima nije u potpunosti predstavljena.

 

POSLE 91 GODINE: Skraćuju čuveni KRUG DVOJKE! Ovo je nova trasa tramvaja (FOTO)

 

Ekipa Telegrafa je rešila da ispita da li su zaista i do koje mere oni građani koji su po novom planu izopšteni iz "kruga dvojke" - razočarani.

 

Foto-montaža: Google Maps, Wikimedia/IIAleksandarII

Foto-montaža: Google Maps, Wikimedia/IIAleksandarII

 

Pitali smo ih šta misle o ovoj izmeni posle toliko godina, a mišljenja su, mogli bismo reći - podeljena.

 

Neki su za izmenu trase jer smatraju da su promene dobre, neki su ljuti zbog toga jer su rođeni u "krugu dvojke" i gube ono najbitnije po čemu je njihovo naselje poznato, a nekima je svejedno šta će se desiti sa "dvojkom".

 

Ispovest BEOGRAĐANKE koja je SEKLA ŽICU između Srbije i Mađarske!

 

U narednom videu pogledajte šta su rekli građani o izmeni trase čuvene "dvojke":

 

 

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu!

 

(Sanja Tomić / Milena Rašić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    15. septembar 2015 | 22:49

    Krug dvojke je srce i dusa Beograda i bez nje grad nece biti isti. Ja nisam stari Beogradjanin ali mislim da dvojku ne treba da diraju.

  • TT

    15. septembar 2015 | 23:41

    Grad se širi a oni bi da sužavaju linije, apsurd. Ta linija je postala mnogima poznata i van BGa pa ima turista i posetilaca koji je koriste da tako obiđu BG a Vukov spomenik vredi pokazivati turistima i posetiocima naše prestonice. Osim toga dosta građana je tu liniju koristili kao vezu između centralnoga i staroga dela BGa sa Novim Beogradom i Zemunom preko BG voza i upravo njegove stanice kod Vukova spomenika. To je protiv interesa i građana, turista i posetioca ali i studenata jer je u blizini Vukova sp. i studentski dom.

  • Budna duša

    15. septembar 2015 | 22:58

    Koji kompleksaši! Misle da ih krug dvojke kao Kineski zid odvaja od malograđanštine. Ona je u njihovoj glavi i zid koji su sami u glavi podigli je garancija da ta ista malograđanština nikada iz nje neće biti izbačena.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA