DECA MIGRANATA KONAČNO MOGU DA JEDU KUVANU HRANU: Ovde mogu da dobiju svu neophodnu negu i pomoć! (VIDEO) (FOTO)

U migrantskoj krizi koja je počela u maju mesecu, izbeglice svakodnevno pristižu u Srbiju, mnogi od njih sa decom. Beograd se potrudio i otvorio "Kutak za decu", gde će mališani sa majkama imati dnevni boravak od 8.30 do 17 sati

  • 2

Najmlađi migranti i njihove majke, od danas će moći da koriste Kutak za decu, u hotelu Bristol u Beogradu, koji je specijalno otvoren da uz razne programe pruži neophodnu pomoć i podršku mališanima.

Telegraf.rs je bio na otvaranju "Kutka za decu", kome su prisustvovali gradski menadžer Goran Vesić, direktor kancelarije UNICEF-a u Srbiji Mišel Sen Lo, ministar odbrane Bratislav Gašić, državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nenad Ivanišević i članice Gradskog veća Grada Beograda Tanja Popović i Mirjana Milutinović.

DECA MIGRANATA ODUŠEVLJENA POKLONIMA BEOGRADA: Ovo je PRAVI DEČIJI KUTAK za izbeglice u Evropi! (FOTO) (VIDEO)

S obzirom da je tek danas počeo sa radom, u prostorijama smo zatekli pet, šest majki sa decom, koje su, uprkos svoj muci koja ih je zatekla, sa osmehom posmatrala svoje mališane kako se igraju.

Foto: Telegraf.rs Foto: Telegraf.rs

Jedan od njih za Telegraf.rs kaže da ne može da poveruje koliko su građani Srbije gostoprimljivi, i da je otavranje kutka za decu pun pogodak.

PODACI KOJI ĆE VAS SMRZNUTI: Pre zime nam stiže još 500.000 izbeglica!

- Došli smo iz Sirije, i dok čekamo da nastavimo put dalje, barem će moj sin moći malo da se opusti. Čula sam da će dobiti i topli obrok. Nemam reči osim jednog velikog hvala svim ljudima koji su se potrudili da nama bude bolje - priča Sirijka.

Patronažna sestra nam objašnjava da imaju sve što je potrebno za pregled beba, i da majke mogu slobodno da dovedu svoje bebe na pregled, kako bi se utvrdilo da li ima nekih zdravstvenih promena ili problema.

Uputstva o tome šta sve pruža ovaj centar za najmlađe, odštampana su na arapskom, jer većina izbeglica ne govori engelski jezik. Dok obilazimo centar, mališan od sedam meseci je na pregledu, menjaju mu pelene. Druga deca za sotolom crtaju, boje, a na podu, na strunjačama oni malo veća, igraju se raznim igračkama.

STEFANOVIĆ PORUČIO HRVATIMA: Srbija se ne meša u kretanje MIGRANATA niti ih preusmerava ka Hrvatskoj!

Raspoloženje među migrantima govori više od reči, a oni kao i ljudi koji su uključeni u ovaj projekat, veruju da će mališani barem na trenutak moći da zaborave na sve što su prošli i prolaze u potrazi za nekim boljim životom.

Od sada pratite Telegraf i preko Vajbera!

(M. P.)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ooooo

    22. septembar 2015 | 16:25

    Slazem se da treba pomoci ali mogu li tu da svrate i nasa deca koja su gladna? Samo pitam.

  • Zek sd

    22. septembar 2015 | 14:32

    Svaka cast ..deca su deca ..nasa njihova nebitno treba im pomoci uvek!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA