OVAKO JE DANAS BILO IZBEGLICAMA NA KIŠI: Pogledajte kakve muke imaju i kako se bore sa ovim hladnim vremenom! (FOTO) (VIDEO)

Izbeglice u grupama svakodnevno stižu u Srbiju preko Makedonije

  • 4

Izbeglice sa Bliskog Istoka i danas su u parku kod beogradske autobuske stanice, i to u šatorima, na kiši i hladnom vremenu, a neki od njih nemaju odgovarajuću odeću i obuću za hladno vreme.

VULIN: MIGRANTI će se duže zadržavati zbog LOŠEG vremena, Srbija je spremna da ih zbirne

Izbeglice u grupama svakodnevno stižu u Srbiju preko Makedonije.

Njima je na raspolaganju i Centar za smeštaj u Krnjači koji raspolaže sa 350 kreveta, ali u tom objektu nema ni nekoliko desetina ljudi.

Prema grubim procenama, od početka godine do danas je oko 200.000 ljudi prošlo kroz Srbiju.

Krajnji cilj izbeglica su uglavnom Nemačka i skandinavske države do kojih pokušavaju da stignu preko Mađarske i Hrvatske.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Do Prihvatnog centra u Preševu izbeglice iz Makedonije stizu preko miratovačkog polja gde je formiran privremeni kamp sa šatorima za šmeštaj i pružanje prve pomoći izbeglicama.

U Preševu su angažovani i aktivisti Crvenog krsta, volonteri i pripadnici raznih međunarodnih organizacija koji kao i pripadnici policije obavljaju veliki posao oko registracije.

Prema podacima Komesarijata za izbeglice i migracije, u Prihvatnom centru u Preševu danas do 15 sati registrovano je 700 izbeglica iz bliskoistočnih zemalja, a ispred objekata je njih šezdestak.

U objektu "Principovac" u Šidu danas je smešteno između 50 i 60 osoba, dok se u Prihvatnom centru u Kanjiži nalazi njih 36.

Pogledajte video:

Od sada pratite Telegraf i preko Vajbera!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA