Siniši Malom uručeno priznanje "EVROPSKI GRADONAČELNIK REGIONA 2015" (FOTO)

Siniša Mali je rekao da to priznanje doživljava ne samo kao potvrdu svog rada u poslednjih godinu i po dana, već potvrdu rada celog tima, zaposlenih u Gradskoj upravi i komunalnim preduzećima

  • 6

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali primio je danas priznanje "Evropski gradonačelnik regiona 2015", koje Evropski pokret Bosne i Hercegovine godišnje dodeljuje povodom Dana Evrope.

GRAD NASTAVLJA SA ŠTEDNJOM: Budžet za narednu godinu biće restriktivan i razvojan

Siniša Mali je rekao da to priznanje doživljava ne samo kao potvrdu svog rada u poslednjih godinu i po dana, već potvrdu rada celog tima, zaposlenih u Gradskoj upravi i komunalnim preduzećima.

- Kada smo preuzeli upravljanje gradom pre godinu i po dana, malo ko je verovao da ćemo za samo 18 meseci uraditi ovoliko. Grad koji je bio na ivici bankrota je za samo 18 meseci postao grad koji ima stabilne javne finansije, deficit smo smanjili sa više od 20 odsto na ispod pet tokom sledeće godine - objasnio je Siniša Mali.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

On je istakao da su zatekli velike probleme u javnim komunalnim preduzećima, a sledeće godine će samo dva od 31 preduzeća praviti gubitke.

-To je za građane Beograda veoma važno jer 85 odsto onoga što zarade komunalna preduzeća ide u budžet i koristi se za izgradnju bolnica, vrtića, škola. Najvažnije je to što smo pokrenuli velike investicije u koje je malo ko verovao, kao što je Beograd na vodi, promenili smo privredni ambijent i mnogo je lakše i brže raditi i zapošljavati u Beogradu. To su važne stvari koje Beograd potvrđuju kao regionalni politički i ekonomski centar i koje našu zemlju guraju napred – istakao je Mali.

On je naveo da je to priznanje važno jer dolazi u trenutku kada je Republika Srbija započela pregovore o dva poglavlja sa Evropskom unijom i dodao da je i obaveza Grada Beograda da tome da svoj doprinos.

Siniša Mali je zahvalio Evropskom pokretu BiH na priznanju i naglasio da je to priznanje i obaveza da se na ovom putu ne staje, već da se radi bolje, jače i marljivije kako bi rezultati bili bolji.

Foto: Tanjug/Vlada republike Srbije/Slobodan Miljević Foto: Tanjug/Vlada republike Srbije/Slobodan Miljević

Predsednik Evropskog pokreta u BiH Predrag Praštalo kazao je da je komisija Evropskog pokreta, na predlog građana, donela jednoglasnu odluku da ove godine povodom Dana Evrope priznanje dobije gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

- Čast nam je da smo ove godine gradonačelniku Beograda dodelili priznanje koje je 2013. godine dobio Milan Bandić, a 2014. Zoran Janković. Mi smo prepoznali da ovde duva pozitivna košava otkako ste vi preuzeli funkciju gradonačelnika Beograda, a sigurni smo da to cene i vaši sugrađani - rekao je Praštalo, pa dodao:

- Svaki glavni grad ima veliku odgovornost u razvoju društvenih odnosa, pa tako i Beograd, koji je poslednjih nekoliko godina postao evropska prestonica u poslovnom svetu, kao i u turizmu. Nadamo se da će ovo priznanje biti makar mala podrška na putu evropskih integracija i međunarodne promocije – naglasio je Praštalo i čestitao Srbiji na otpočinjanju pregovora sa EU, što je, kako je naveo, važan istorijski trenutak za ceo region.

(Telegraf.rs / Beoinfo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nina Jerković

    17. decembar 2015 | 10:22

    Баш ме интересује како је "европски градоначелник" објаснио пребијање грађана који немају новац за аутобуску карту јер је "европски градоначелник" повећао цене карата иако је претходни градоначелник смењане јер су карте биле прескупе...

  • Dag

    16. decembar 2015 | 12:20

    U to ime, jedan Mali stih, kako li smo ,ziveli - bez njih?...

  • Dag

    16. decembar 2015 | 12:18

    Mali covek,veliko priznanje.Jel' istina ili je - zezanje?... ( A koliki je region?Da shvatim, dokle se - proteze?.)...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA