POČELO POSTAVLJANJE KAMERA U VOZILIMA GSP: Već 100 autobusa ima video-nadzor

Kamerama će biti opremljeno ukupno 848 vozila: 271 solo i 290 zglobnih autobusa, jednog solo tramvaja i 163 zglobna, kao i 101 solo trolejbusa i 22 zglobna

  • 6

Postavljanje video-nadzora u vozilima „GSP-Beograd” počelo je ove nedelje, a gradonačelnik Beograda Siniša Mali kaže da su kamere postavljene u već 100 vozila, kao i da će ovo umnogome doprineti bezbednosti vozača i putnika, kao i bezbednosti u saobraćaju.

Stiže nam još 20 NOVIH AUTOBUSA!

- Ovo nam je bio jedan od prioriteta kad smo krenuli u reformu ovog preduzeća, kao i celokupnog sistema javnog prevoza. Osim što kupujemo nova vozila, odlučili smo da postojeća opremimo na ovaj način kako bismo time doprineli bezbednosti vozača i putnika, ali i bezbednosti u saobraćaju uopšte, s obzirom na to da će jedna od kamera snimati saobraćaj ispred vozila. Takođe, s obzirom na to da je od početka ove godine bilo 52 napada na kontrolore, nadam se da će ovo doprineti i njihovoj bezbednosti – kaže gradonačelnik Beograda.

Svako vozilo će biti opremljeno sa tri kamere, od kojih će, osim snimanja prostora ispred vozila, druge dve kamere snimati vozača i prostor ulaska u kabinu, kao i celokupni putnički prostor.

- Osim što postavljamo kamere u postojeća vozila, privatni prevoznici sa kojima potpisujemo ugovor u ponedeljak, a koji će voziti od 1. januara, će takođe morati da imaju ugrađen video nadzor, za šta smo im dali rok od šest meseci – rekao je Siniša Mali.

Kamerama će biti opremljeno ukupno 848 vozila: 271 solo i 290 zglobnih autobusa, jednog solo tramvaja i 163 zglobna, kao i 101 solo trolejbusa i 22 zglobna.

(Telegraf.rs / Izvor: beograd.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • lilit

    26. decembar 2015 | 17:37

    Pre kamera, bolje da vozace i kontrolore posaljete na kurseve lepog ponašanja, oblačenja(imaju uniforme a ne koriste ih, odneli na selo da imaju za poselo), zabraniti im mob u toku voznje, pušenje, puštanje one kafanske, urličuće, muzike....

  • Vesic preletac

    27. decembar 2015 | 11:10

    Placam kartu 89 din.,a u autobusu duva promaja na sve strane..pocepan pod,prljavo...Samo kamere fale...

  • Lol

    27. decembar 2015 | 11:10

    Baš me intresuje koja SNS firmica je pobedila na tenderu.SNS iz svih poslova izbacuju ljude i firme sa dugogodisnjim iskustvom ,a ugurava svoje ljude.Nisu ni prethodne vlasti bile bolje ali ovi.....zlo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA