CENTAR BEOGRADA ĆE BITI SVE MANJE ZAGAĐEN: Uskoro sve više pešačkih zona! (FOTO)

Projektom je predviđeno da u pešačku zonu bude pretvoren prostor oko Studentskog trga sa Vasinom ulicom, kao i trg oko Spomenika vojvodi Vuku i okolnim ulicama

  • 9

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i gradski urbanista Milutin Folić sastali su se danas u Starom dvoru sa čuvenim arhitektom Borisom Podrekom, koga je Grad Beograd angažovao za projekat širenja pešačke zone u centru grada.

– To je veoma važan projekat koji će promeniti fizionomiju Beograda. Siguran sam da će gospodin Podreka svoje ogromno iskustvo koje je stekao radeći na više od 50 projekata u osam zemalja uspešno sprovesti i u Beogradu – istakao je Mali, posle prvog radnog sastanka.

Posle 25 GODINA ČEKANJA proširuje se TOŠIN BUNAR! (FOTO)

On je podsetio da je taj projekat već započet kada je tokom prošle godine Ulica Vuka Karadžića potpuno rekonstruisana i pretvorena u pešačku zonu. Trenutno se radi rekonstrukcija ulice kod kafane "Crveni petao", dok će na proleće, takođe početi rekonstrukcija gornjeg dela Obilićevog venca u pešačku zonu.

UŽI CENTAR GRADA POLAKO POSTAJE PEŠAČKA ZONA: Ovako teku radovi u Ulici Vuka Karadžića! (FOTO)

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Uskoro ćemo pretvoriti uži centar grada u zonu koja je posvećena samo pešacima. A paralelno sa tim se radi još nekoliko projekata koje su preduslov da bi se ovaj veliki posao sporoveo do kraja, pre svega, izmeštanjem trolejbuskih terminusa sa Studentskog i Trga republike, kao i izgradnja četiri podzemne garaže u centru grada na proleće 2017. godine – najavio je gradonačelnik.

TRG "POLITIKE": Ideja koja će obeležiti deo srpske istorije i ulepšati Beograd (FOTO)

Podreka je podsetio da je rođeni Beograđanin, ali da sticajem okolnosti nije imao priliku da u njemu radi, tako da ga ovaj angažman Grada Beograda čini veoma srećnim.

Foto: Promo Foto: Promo

On je ukazao da su velike beogradske arhitekte, poput Zlokovića i Dobrovića, podizali sjajne stambene objekte, a da je sada red da se uredi prostor između tih objekata, kako bi se gradu dao novi identitet.

Projektom  je predviđeno da u pešačku zonu bude pretvoren prostor oko Studentskog trga sa Vasinom ulicom, kao i trg oko Spomenika vojvodi Vuku i okolnim ulicama.

(Telegraf.rs / Beoinfo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbenda

    8. februar 2016 | 20:35

    Pricajte sad sta hocete.. nema veze koja je vlast i sta planira.. ali ovo je zaista sjajno! Svaka prava drzava treba da zastiti svoje jezgro i da moze na miru da se seta i uziva u zagoru ljudi, nekoj muzikici iz kafica a ne bucnim kolima i zastoju u saobracaju i parkiranim automobilima svuda unaokolo gde je istorijako jezgro staro 400 godina i truli zbog gasova

  • Dag

    9. februar 2016 | 10:46

    Boris Podreka, je, neosporno,priznati - arhitekta... (Ali,sta on zna,o duhu grada, u kome je, samo - rodjen.Duh tog grada, su cinile, ukinute kafan,bioskopi, kao sirotinjska zabava,druzenja , "na coskicu", i pre svega ljudi,kojima vise nije, ni do - cega.Usvajajuci "evropske" propise, izgubili smo dusu.To, nijedan arhitekta, ne moze da - vrati.)...

  • Dag

    9. februar 2016 | 10:54

    Pomenuli ste - "Spomenik Vojvodi Vuku"... (Posto mali broj,bepgradjana, zna, o kome se radi,evo nekoliko podataka. Vojvoda Vuk,je nadimak Vojina Popovica,cuvenog komite, iz perioda borbi u Staroj Srbiji, i Makedoniji.Ucesnik je Balkanskoh, i Prvog svetskog rata.Poginuo pri proboju Solunskog fronta.Spomenik mu je podignut u parku Toplicinog venca 1936.god.Autor je, cuveni srpski vajar - Djordje Jovanovic.)...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA