(VIDEO) NARKOMANSKI ŠPRICEVI I IGLE U DVORIŠTU VRTIĆA U BEOGRADU: Video nadzor je danas uključen, ekipe će ODMAH NA TEREN!

Kamere će neprekidno pratiti dešavanja i u saradnji sa policijom i vatrogascima, operatori iz opštine će odmah reagovati i slati ekipe na teren

  • 11

Više od 350 kamera od danas će pratiti dešavanja u svim osnovnim školama i vrtićima na teritoriji opštine Novi Beograd. U cilju povećanja bezbednosti naših najmlađih sugrađana i sprečavanja bilo kakvog oblika delikventnog ponašanja oformljen je Komandno-bezbednosni centar opštine iz koga će se vršiti nadzor u 20 osnovnih škola i 38 vrtića.

SVE ŠKOLE I VRTIĆI POD KAMERAMA: Ovo je najvažnija vest za sve roditelje na Novom Beogradu! (FOTO)

- Po dvorištima nekih škola se noću skupljaju narkomani, a nalaženi su i špricevi i igle. Sada ćemo neprekidno pratiti dešavanja i u saradnji sa policijom i vatrogascima, odmah reagovati i slati ekipe na teren. Osim toga, na svim objektima će biti istaknuto da postoji video-nadzor, što bi dodatno trebalo da utiče na smanjenje incidenata - ističe Aleksandar Šapić, predsednik GO Novi Beograd.

Foto: Nenad Pavlović Foto: Nenad Pavlović

Nadzor će od osam sati ujutru do osam sati uveče, kako kaže, vršiti obučeni ljudi iz opštinske uprave, a posle osam uveče do sledećeg jutra, video zapisi  sa kamera koje reaguju na pokret, biće sačuvani.

POČELO POSTAVLJANJE KAMERA U VOZILIMA GSP: Već 100 autobusa ima video-nadzor

- Ovo je prva faza projekta koji želimo da realizujemo. Počeli smo sa vrtićima i osnovnim školama, a sledeće su srednje škole i gimnazije. Ideja je da se u naredne četiri godine sve javne površine i objekti od javnog značaja pokriju video nadzorom. Na taj način Novi Beograd će biti najbezbednija opština, ne samo u Beogradu, već i u Srbiji - poručuje Šapić.

Foto: Nenad Pavlović Foto: Nenad Pavlović

Projekat je započet 2012. godine postavljanjem optičkih kablova po školama i za tu prvu fazu izdvojeno je 20 miliona dinara. Druga faza, koja je podrazumevala osposobljavanje kontrolne sobe monitorima i računarima koštala je između pet i šest hiljada dinara.

Foto: Nenad Pavlović Foto: Nenad Pavlović

Kompletan projekat je realizovan u saradnji sa poverenikom za informacije od javnog značaja i u komunikaciji sa Policijskom stanicom Novi Beograd.

(S.Vasić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan Cirkovic

    2. mart 2016 | 17:36

    A kada ce postaviti kamere u ostalim opstinama i gradovima u Srbiji????Cemu ovi dvostruki arsini???

  • Johan

    2. mart 2016 | 17:49

    Bravo Šapiću, da je više takvih kao ti gde bi nam bio kraj.Problem je što narkomani i bahati klinci ovo ne čitaju a kamere ne vide i ne zanimaju ih.Ovo može jedino policija da sredi samo koliko će to da potraje? Do novih izbora?

  • хм

    2. mart 2016 | 18:22

    Ево овако!У Швајцарској где тренутно живим држава бесплатно даје дрогу наркоманима уз лекарски надзор и уводи их у регистар!После се дају све мање и мање количине исте уз додатке лекова!чим се направи неки прекршај од истог имају га у регистру и креће казна!али добар део буде и излечен!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA