Siniša Mali: Želimo da Beograd bude grad zelenila

- Na terenu je svakodnevno na stotine radnika ovog gradskog preduzeća koji uređuju zelene površine, igrališta, dečje parkove i njihova uloga u ulepšavanju Beograda je nezamenjiva - rekao je gradonačelnik

  • 8

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali, njegov zamenik Andreja Mladenović i  gradska sekretarka za komunalne i stambene poslove Nina Jandrić obišli su danas JKP "Zelenilo – Beograd".

Gradonačelnik Beograda i ambasador Holandije posadili ruže na šetalištu "25. maj" (FOTO)

Nakon radnog sastanka sa Bobanom Stanojevićem, generalnim direktorom preduzeća, i rukovodiocima organizacionih jedinica "Zelenila", Mali i Mladenović obišli su Sektor za komercijalne poslove i Biro za projektovanje, gde su se upoznali sa projektima koji će biti realizovani do kraja ove i u toku sledeće godine. Tokom obilaska Sektora za transport i mehanizaciju, čelnici grada uverili su se u sposobnost preduzeća da i ove godine uspešno obavi sezonsko košenje koje predstavlja najobimniji posao u delatnosti "Zelenila".

70 POLICAJACA DOSTUPNO 24 ČASA: Otvorena nova ispostava Komunalne policije na Novom Beogradu!

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

– Po anketama koje smo radili sa građanima Beograda, "Zelenilo" je jedno od najomiljenijih i najpoštovanijih gradskih preduzeća. Na terenu je svakodnevno na stotine radnika ovog gradskog preduzeća koji uređuju zelene površine, igrališta, dečje parkove i njihova uloga u ulepšavanju Beograda je nezamenjiva. Na današnjem sastanku definisali smo planove za naredni period, nastojaćemo da nabavimo nedostajuću mehanizaciju i zaposlimo nove ljude  kako bismo uredili što više zelenih površina – rekao je gradonačelnik.

Cvetni trg će uskoro izgledati još lepše (FOTO)

Trenutno "Zelenilo" vodi računa o 3.000 hektara zelenih površina, 50.000 stabala i sve to treba održavati, negovati i sačuvati, za šta nam je potrebno jako preduzeće koje ima i mehanizaciju i ljude, istakao je Siniša Mali.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

– Danas smo videli da "Zelenilo" ima najbolje kadrove, modernu tehniku koja je neophodna, posetili smo Biro za projektovanje, koji vodi računa o svakoj gradskoj zelenoj površini. Ove impresivne kapacitete treba iskoristiti na najbolji način kako bismo pokosili velike površine, izgradili nove terene i parkove. Želimo da Beograd bude grad zelenila i da naši sugrađani, od najmlađih do najstarijih, uživaju u lepoti svog grada – kazao je Siniša Mali.

Direktor "Zelenila"  Slobodan Stanojević ukazao je da je današnji susret bio još jedna prilika da se gradsko rukovodstvo uveri u kvalitetan rad ovog gradskog preduzeća.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

– Tokom proteklog perioda naišli smo na veliko razumevanje Grada Beograda, posebno gradonačelnika, i mislim da smo na dobrom putu da naše preduzeće učinimo još jačim i spremnijim. U narednom periodu predstavićemo i neke razvojne projekte poput proizvodnje komposta, koje nema nijedno drugo preduzeće iz naše delatnosti. Radi se o ozbiljnoj investiciji za koju smo imali potpuno razumevanje grada i verujem da ćemo uz nastavak dosadašnje dobre saradnje zajedno uspeti da prevaziđemo sve probleme na koje u budućnosti naiđemo – rekao je Stanojević.

Do kraja godine, samo u ovom beogradskom naselju će biti asfaltirano više od 20 ulica!

Tokom sezone košenja, koja je upravo počela, svakodnevno je angažovano u proseku 350 radnika sa neophodnom mehanizacijom, a ovaj posao obavljaće se, kako kažu u "Zelenilu", sve dok ima potrebe, do kraja jeseni.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    30. mart 2016 | 18:32

    Ne lipsi magarce do - zelene trave...

  • John

    31. mart 2016 | 11:06

    Zasto se svi primaju oko Beograda, svaki grad ima svog gradonacelnika, pa ako vasi gradonacelnici ne rade nista to je vas problem a ne problem Beograda. Gradonacelnik Beograda se trudi da napravi nesto za Beograd, gradonacelnik Jagodine isto. Ako vam se ne svidja u vasim selima i gradovima, nadjite graonacelnike koji ce da urade nesto za vase mesto umesto sto stalno osudjujete i pljujete taj Beograd, a pola od vas zivi u istom, sramota.

  • Pravoslavka

    30. mart 2016 | 20:27

    Samo Beograd?! Zar je Srbija Beograd?!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA