Za samo 24 sata stiglo više od 2.300 zahteva za upis dece u vrtiće preko interneta!

Dušan Stojanović, direktor Direkcije za elektronsku upravu izrazio je zadovoljstvo što je na ovaj način olakšano ostvarivanje prava naših građana i naglasio da je ovo jedan u nizu aktivnosti koje će dovesti do moderne, profesionalne, odgovorne uprave orijentisane ka građanima

  • 1

Za samo 24 sata na Nacionalni portal eUprave pristiglo je više od 2.300 zahteva za online upis dece u predškolske ustanove na teritoriji Grada Beograda.

Evo kako da prijavite decu za vrtić preko INTERNETA! (VIDEO)

Kako je saopšteno iz te direkcije, složeni sistem prijave koji ukršta podatke iz nekoliko različitih baza državnih institucija i pored velikog broja prijava, funkcioniše bez problema.

Dušan Stojanović, direktor Direkcije za elektronsku upravu izrazio je zadovoljstvo što je na ovaj način olakšano ostvarivanje prava naših građana i naglasio da je ovo jedan u nizu aktivnosti koje će dovesti do moderne, profesionalne, odgovorne uprave orijentisane ka građanima.

On je podvukao da ova usluga omogućava elektronsku prijavu, ali ne i rešavanje daljih koraka koji podrazumevaju zasedanje komisije koju ima svaka predškolska ustanova i koja odlučuje o tome koje dete će biti upisano u vrtić.

Foto: Promo Foto: Promo

Stojanović je apelovao na građane da pri prijavljivanju pažljivo popune sva polja, a posebno polje za matične brojeve, jer su se tu dešavale najčešće greške uočene u ova dva dana.

- Iako njih nije mnogo, poželjno je da pre same prijave roditelji još jednom provere podatke i uvere se da nisu napravili grešku - rekao je Stojanović i dodao da je tokom jučerašnjeg i današnjeg dana Direkciju kontaktiralo i nekoliko roditelja koji su prilikom online upisa otkrili da ih poslodavac nije prijavio na Biro.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Podsetimo, zahvaljujući online upisu dece u vrtiće, građani Beograda od juče, umesto u redovima i pred šalterima, svoju decu mogu da upišu u predškosle ustanove i putem interneta, odnosno portala eUprava (www.euprava.gov.rs).

Dokumenta koja su do sada bila potrebna za prijavu zamenio jedan obrazac, a ceo proces je u potpunosti besplatan i odvija se u dva jednostavna koraka - popunjavanje i slanje prijave.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Ova usluga rezultat je zajedničkog rada Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, Direkcije za elektronsku upravu, Grada Beograda, Ministarstva privrede - Centralnog registra obaveznog socijalnog osiguranja (CROSO), kao i Ministarstva za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja - PIO Fonda.

Obrazac za upis deteta u predškolsku ustanovu na teritoriji Beograda moći će da se preda i lično u predškolskoj ustanovi, ali bez potrebe da se uz njega prilažu druga dokumenta.

Dalji tok prijave teći će uobičajenim putem.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tanja

    10. maj 2016 | 16:52

    Da ali ne za sve, to niko ne pominje. Osetljive grupe moraju lično da predaju, ne može on line. Ne mogu ni samohrani roditelji!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA