BEOGRAD DOBIO JOŠ JEDAN URBANI DŽEP: Obnovljeno dečje igralište na Paliluli

Teretana na otvorenom u istoj ulici kod broja 7 ima šest multifunkcionalnih sprava za vežbanje. Na ovom prostoru takođe su postavljene klupe i uređeno je okolno zelenilo.

  • 9

Od početka godine u Beogradu je uređeno 25 urbanih džepova i četiri parka sa teretanama na otvorenom, a sve se radi u saradnji sa opštinama i na inicijativu građana, rekao je danas gradski menadžer Goran Vesić, prilikom obilaska obnovljenog dečjeg igrališta na Paliluli.

Otvoreno dečje igralište, sportski teren i teretana u Bulevaru Mihajla Pupina (FOTO)

On je zajedno sa predsednikom odborničke grupe SNS u Skupštini grada Beograda Aleksandrom Jovičićem naglasio da će ovakvi radovi biti prioritet i u budućnosti jer mnogo znače građanima.

ULOŽENO 4 MILIONA: BEOGRAD dobio 70 dečjih IGRALIŠTA za ponos! (FOTO)

- Na ovaj način podiže se kvalitet života građana u njihovom neposrednom životnom okruženju. Nastojaćemo da ovakvih lokacija ubuduće bude što više, a zajedno sa opštinama napravićemo godišnje planove, na osnovu kojih će građani moći da znaju šta mogu da očekuju. U rebalansu budžeta, koji će se naći na dnevnom redu sednice Skupštine grada u junu, više sredstava ćemo izdvojiti za otvaranje ovakvih prostora - istakao je Vesić.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Radovi su koštali 3,2 miliona dinara, precizirao je Vesić, i pozvao građane da i dalje podnose inicijative.

Goran Vesić i Aleksandar Savić u iznenadnoj poseti gradilištima na Voždovcu (FOTO)

Aleksandar Jovičić je zahvalio gradskom menadžeru Goranu Vesiću i Gradu Beogradu na brzim reakcijama koje su usledile posle svake inicijative odborničke grupe koju zastupa u Skupštini grada.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

- Na Karaburmi smo uredili jednu zelenu površinu i omogućili našim mališanima da mogu da se igraju. To će u budućnosti biti naša obaveza, ukoliko preuzmemo odgovornost u opštini Palilula. Gledaćemo da svim sugrađanima obezbedimo maksimalno dobre uslove za život, ali takođe pozivam građane da čuvamo ovo što smo napravili i platili- rekao je Jovičić.

Radovi na TRGU SLAVIJA počinju do KRAJA JUNA!

Mogu da obećam da ćemo u budućnosti biti odgovorni i rešavati krucijalne i nagomilane probleme na opštini Palilula, istakao je Jovičić i naveo primer rukavca Ade Huje, odakle se šire neprijatni mirisi, na čemu će opština i grad u narednom periodu intenzivno raditi.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Igralište za decu u ulici Salvadora Aljendea 19 bilo je staro koliko i naselje. Sanirana je površina od 780 kvadratnih metara, a rekviziti za igru postavljeni su na bezbednim, gumenim podlogama, u crvenoj i zelenoj boji. Postavljene su i betonske klupe i đubrijere, a obnovljene su i zelene površine.

JOVIČIĆ OBIŠAO RADOVE U PARKU NA KARABURMI: Rekonstrukcija gotova za nekoliko dana!

Teretana na otvorenom u istoj ulici kod broja 7 ima šest multifunkcionalnih sprava za vežbanje. Na ovom prostoru takođe su postavljene klupe i uređeno je okolno zelenilo.

Događaju su prisustvovali direktori JKP "Zelenilo - Beograd" Slobodan Stanojević i Gradskog centra za fizičku kulturu Nebojša Stojanović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gale.

    18. maj 2016 | 14:23

    Vazno je da samo Beograd sve ima i dobija. Drugi gradovi su vazni samo pred izbore. Deca u drugim gradovima netreba da se igraju... da imaju lep park. Samo je Beograd prioritet. Ma dosta mi je vise i vas i grada otvorenog srca.

  • Chicago

    18. maj 2016 | 14:07

    Beograd pa beograd,postoji li jos neki grad u toj jadnoj Srbiji sem beograda,toliko iritirate sa tim beogradom da to nije normalno

  • Cukarica

    18. maj 2016 | 20:28

    Zivim na banovom brdu y zrmanjskoj u parkicu je trava do kolena a smeca niz ulicu kao na deponiji

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA