ELEKTROBUSI KONAČNO STIGLI U BEOGRAD: Evo na kojoj liniji će saobraćati (FOTO)

Ovi autobusi imaju kapacitet od minimum 80 putnika. Motori im nesmetano funkcionišu na spoljašnjoj temperaturi od minus 20 do plus 50 stepeni. Vreme punjenja na terminusima je deset minuta i vozilo je spremno za vožnju narednih 20 kilometara

  • 16

Ono što je najavljeno početkom ove godine, da će Beogradom saobraćati autobusi na električni pogon, ispunjeno je.

Naime, u januaru je potpisan ugovor između direktora JKP GSP "Beograd" Željka Milkovića i generalnog direktora "Čeriot motorsa" iz Sofije, Milena Mileva.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

- To je deo našeg programa i plana konsolidacije GSP-a, ali i velika poruka jer se radi o ekološki prihvatljivim vozilima. Na ovaj način Grad Beograd postaje deo malog broja gradova u svetu koji imaju i koriste električne autobuse. Kupovinom električnih autobusa rešavamo ekološki problem, jer nema emisije štetnih gasova. Linija na kojoj će saobraćati ova vozila će biti od "Sava centra" do Vukovog spomenika, a time će Beograd biti prva prestonica u Evropi koja će imati jednu liniju samo sa električnim autobusima - rekao je tada gradonačelnik Siniša Mali.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Ovi autobusi imaju kapacitet od minimum 80 putnika. Motori im nesmetano funkcionišu na spoljašnjoj temperaturi od minus 20 do plus 50 stepeni. Vreme punjenja na terminusima je deset minuta i vozilo je spremno za vožnju narednih 20 kilometara.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

- Beograd je među prvim gradovima u Evropi koji će koristiti novu tehnologiju. Evropske prestonice o tome samo govore i prave male korake, ali Beograd je veoma brzo i profesionalno realizovao ovu ideju - naglasio je Milen Milev prilikom potpisivanja ugovora u januaru ove godine.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    19. maj 2016 | 20:10

    Tako ti je to, u - ovom zivotu, privremenom "sminkom", sakriti - prostotu, Uskoro ce - leto, pa jesen,pa zima, o radosti moje, sta Srbija - ima...

  • MrakIzPecine

    19. maj 2016 | 15:43

    Minimum 80 putnika?! Zbaci bez 80 nece da vozi? XD

  • Seaside

    19. maj 2016 | 17:22

    Samo 20km?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA