≫ 

POSLEDNJE ZBOGOM, NAŠ VALTERE: Prijatelji se u Domu sindikata oprostili od Bate Živojinovića! (FOTO) (VIDEO)

Druga komemoracija biće održana sutra u 11 sati u Starom dvoru Skupštine grada Beograda. Dva sata kasnije, u 13 sati na Novom groblju u Beogradu, biće održano opelo, a zatim će slavni Valter biti ispraćen na večni počinak u Aleji velikana

  • 19

U velikoj sali Doma sindikata u Beogradu, u organizaciji Socijalističke partije Srbije, održana jedna od dve komemoracije posvećena Velimiru Bati Živojinoviću, velikanu srpskog glumišta, koji je umro u nedelju uveče u Specijalnoj bolnici "Sveti Sava".

TO ŠTO JESAM, DUGUJEM NJOJ: Šest MOĆNIH rečenica kojima je Bata opisao ljubav prema svojoj ženi!

Brojni građani uputili su se da upute poslednji pozdrav Bati, a on ih je sve vreme "dočekivao" sa platna na kojem su se smenjivale fotografije iz filmova i serija u kojima je igrao.

Komemoracija je počela minutom ćutanja, posle kog je uvodni govor održao Branislav Tomašević.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Okupili smo se ovde da odamo počast najvećem glumcu našeg vremena. Postao je Bata nacioanale, večiti simbol našeg vremena - rekao je Tomašević.

Dok su se u dupke punoj sali Doma sindikata okupljali građani i političari SPS-a, čiji je Bata bio član, njegova supruga Lula je sve vreme plakala.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Funkcioner SPS-a i ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, rekao je za "Telegraf" da je Bata za njega bio neviđeni šmeker.

- Bata je deo naših života. Neko kome smo se svi divili. Za sve je on glumčina, što i jeste, a za mene koji sam mu bio mlađi drug on je neviđeni šmeker - istakao je Antić.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Slavni Valter umro je oko 23 sata u nedelju, 22. maja. Njegovo zdravstveno stanje prethodno se pogoršalo uoči Vaskršnjih praznika, zbog čega mu je, u međuvremenu, u Institutu za kardiovaskularne bolesti "Dedinje" amputirana i jedna noga. Kada je rana počela da mu zarasta, pre desetak dana je prebačen u bolnicu "Sveti Sava", gde je i proveo svoje poslednje trenutke.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Umro je u snu, usled udružene grupe bolesti koje su ga mučile.

Velimir Bata Živojinović će biti sahranjen u ALEJI VELIKANA u četvrtak!

Foto: Tanjug/Oksana Toskić Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Druga komemoracija biće održana sutra u 11 sati u Starom dvoru Skupštine grada Beograda. Dva sata kasnije, u 13 sati na Novom groblju u Beogradu, biće održano opelo, a zatim će slavni Valter biti ispraćen na večni počinak u Aleji velikana.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić Foto: Tanjug/Oksana Toskić

(Telegraf. rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Alex

    25. maj 2016 | 17:20

    Nije mu trebao taj SPS nikako.

  • Slavenski Banjaluka Svicarska

    25. maj 2016 | 16:43

    Valtere od srca ti hvala za sve što si učinio,,zauvijek ostajes u našim srcima,,,legendo poslednji pozdrav iz Svice

  • Dragan Nikolić

    25. maj 2016 | 17:33

    Greota je od strane Republike Srbije tj. njenog rukovodstva, da ne dopuste Miljku Živojinoviću da isprati oca na večni pomen. Počivajte u miru dragi Bato..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA