Obrenovac KONAČNO dobio normalan izlaz na Ibarsku magistralu (FOTO)

Radovi na izlazu na Ibarsku magistralu završeni su mesec dana pre roka

  • 0

Gradski menadžer Goran Vesić, predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković i predsednik Skupštine opštine Obrenovac Mirko Vranešević pustili su danas u saobraćaj rekonstruisanu deonicu puta Draževac–Mislođin u opštini Obrenovac.

Vesić je istakao da je proširenje i asfaltiranje obuhvatilo deonicu od šest kilometara državnog puta koji se priključuje na Ibarsku magistralu.

- Konačno su građani ovog dela Obrenovca dobili pravi izlaz na Ibarsku magistralu i put kakav zaslužuju - istakao je Vesić i dodao da su radovi, čija je vrednost oko 66 miliona dinara, završeni mesec dana pre roka. On je ukazao da su na ovom projektu zajedno radili Republika Srbija, Grad Beograd i Opština Obrenovac i dodao da će takav model saradnje biti nastavljen i u budućnosti.

Žitelji deset sela u Obrenovcu dobijaju NOVU DEONICU PUTA i direktnu vezu sa IBARSKOM MAGISTRALOM!

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Kako je najavio Vesić, grad će u narednom poeriodu pokušati da zajedno sa republikom pronađe rešenje za rekonstrukciju puta Vranić–Draževac.

- Time ćemo pokriti i deo opštine Barajevo i deonicu puta kojom ide gradski prevoz koji je sada u očajnom stanju. Ovaj put delom ide i kroz opštinu Barajevo i tim putem ide i gradski prevoz  - rekao je Vesić.

On je istakao da je za ovu godinu predviđeno da Grad Beograd uloži oko 113 miliona dinara u opštinu Obrenovac, od čega će oko 60 miliona biti uloženo samo u puteve.

Pored toga, prema njegovim rečima, samo u izgradnju fekalne kanalizacije u obrenovačkim naseljima Braće Jugović i Šljivice biće uloženo ukupno 120 miliona dinara. Kako bi fekalna kanalizacija u naselju Šljivice bila stavljena u funkciju, tokom ove godine je urađena crpna stanica u Timočkoj ulici i to će omogućiti da se na nju priključi fekalna kanalizacija iz naselja Šljivice.

- Obrenovac svakim danom postaje bolje mesto za život, dokaz za to su i ovakvi projekti, a posebno oni kapitalni, poput fabrike "Meita", u kojoj će se zaposliti 1.400 radnika - kazao je Vesić, zahvalivši čelnicima opštine Obrenovac na saradnji.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Mirko Vranešević, predsednik SO Obrenovac, istakao je da je obnovljena saobraćajnica od velikog značaja jer povezuje šest mesnih zajednica sa Obrenovcem i u isto vreme ostvaruje vezu Obrenovca sa Ibarskom magistralom i opštinom Lazarevac.

On je podsetio da je ova deonica puta izgrađena pre više od četiri decenije i da od tada ništa u nju nije ulagano i dodao da je ovo dokaz da prigradske opštine imaju isti tretman kao i centralne, što je i bilo obećanje nove gradske vlasti.

Događaju je prisustvovao i predsednik MZ Draževac Saša Vićentijević, koji je presekao svečanu vrpcu, kao i brojni građani okolnih naselja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA