≫ 

O SITUACIJI IZ BEOGRADSKE PEKARE BRUJI CEO REGION: Ovaj status na Fejsu će i vas naterati da se ZAMISLITE! (FOTO)

Razmišljam koliko li je ovakvih devojaka trenutno na privremenom boravku u Beogradu. Diskretnih heroja. Skromnih, ispravnih i dobrih. Zagledanih u budućnost, koju sada stvaraju svojim svakodnevnim odricanjem i trudom

  • 14

Psihoterapeut iz Beograda Vladimir Đurić, na svojoj Fejsbuk stranici objavio je status koji je naterao mnoge da stave prst na čelo i dobro promisle o svojim postupcima, a posebno je uticao na decu i njihovo ponašanje prema svojim roditeljima.

Naime, on je u jednoj beogradskoj pekari prisustvovao razgovoru između ćerke, koja je u Beograd došla zbog studija, i njenog oca koji je došao da je poseti.

Status vam prenosimo u celini:

"Pekara u radno vreme, gužva. I najbolji burek na svetu. Ona je mlada. Recimo II godina fakulteta. Ima lepu "Bečku" karirau košulju, farmerke i starke. Kosu jutros opranu. Lepe zube i nasmejane oči. Izgleda kao prototip "fine studentkinje iz provincije, koja je već na prvom koraku u Balkanskoj ulici morala postati velika i odrasla i ozbiljna i odgovorna i snalažljiva, jer je lepo vaspitana i na ozbiljnom porodičnom poduhvatu, na studijama, tom luksuzu zbog koga se cela porodica žrtvovala i od koje se to jednostavno i očekuje.

Pored nje je čovek, 55 godina, nizak, sed, sa brkovima požutelim od duvana, prastarim pantalonama, cipelama iz Trsta i rasparenom košuljom. Maneken radnika jedne od onih fabrika za koje čujemo na televiziji kada njihovi sindikati blokiraju neku prugu ili autoput, nervozan. I očigledno na mestu na kome ne pripada. Nesnađen u gužvi i napetosti. I Srbiji. I u dvehhiljaditim.

Foto - Ilustracija: Pixabay Foto - Ilustracija: Pixabay

Izgleda kao otac koji je došao da poseti ćerku na studijama u Beogradu. Da vidi gde i kako živi: Da bude malo ponosan i da ima šta da priča sledećih dva meseca na kafi na poslu Mići Nosonji, Piksiju i Dani...

Ćerka donosi tanjir sa burekom za ćaleta i staju tik pored mene. Ona jede neki mali korasan. Pa njoj uostlom, ni ne treba puno. Izgovara "e sad ćeš da vidiš šta je burek. O tome sam ti pričala, tajo". I onda... kreće otimanje. Ona pokušava da mu ubaci kusur od par žutih i  zelenih novčanica u džep. On je oštar u neprihvatanju. "Neka, neka, imam ja još od stipendije. Tebi treba više", izgovara ćerka. Otac se brecnu. Godinama uvežbano dostojanstvo i dozvoljeni minus se sukobiše u trenu u njegovoj glavi i on pokleknu i prihvati pozamašnu pozajmicu od 176 dinara. Jedu ćutke. Zajedno su. Uživaju....

- Kad ti dolazi autobus? - upita ćerka.

- U 10 - odogovri otac.

- Super. stižemo. opušteno. Mnogo mi je drago a si bio. Hvala ti. Čim prođe junski rok, eto me kući - ushićeno je rekla ova devojka.

Razmišljam... Koliko li je ovakvih devojaka trenutno na privremenom boravku u Beogradu. Diskretnih heroja. Skromnih, ispravnih i dobrih. Zagledanih u budućnost, koju sada stvaraju svojim svakodnevnim odricanjem i trudom. Koliko li je roditelja po onim zaboravljenim gradovima u Srbiji, siromašnih i pristojnih. Maksimalno stisnutih. Uskraćenih za svako zadovoljstvo, zarad budućnosti i zato što je to kod nas tako normalno, jer pobogu, imaju studenta.

Mislim se, ko li će se usrećiti sa njom? Koja firma, sud ili bolnica? Ko li će biti srećan da je sretne, i pametan da se odmah zaljubi i da je ne pušta ni za kakav šljašteći-hipnotišući-privlačeći silikon, hijaluron ili šminku? Kome li će ona roditi neke nove studente? Koje će ispravno vaspitati, naučiti vrednostima, ponosu i ispratiti u Beli svet... Zbog kojih će se i ona svega odreći, za nekih 20 godina. Voleo bih da mogu da privirim u pekaru tamo negde oko 2040. i da je zateknem sa ocem (dekom) i ćerkom (unukom), kako njupaju. I smeju se...

Jer... siguran sam da će doći vreme da ovakvi ljudi budu srećni. Jednostavno mora biti tako. Mora jedanput krenuti. To je igra velikih broje, tj. godina. Mada...."!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mila

    15. jun 2016 | 17:01

    A ja kod ekonomskog fakulteta prisustvovala susretu. Mladic, jadno obucen sa torbom u prolazu kaze starijem, dobar dan profesore. Obraduje se professor, pita sta radis. Pokazuje mladic torbu, kaze, evo prodajem sapun. Zacudi se profesor, kaze mladic nema posla…… a prosek 9,5.

  • Lea

    15. jun 2016 | 18:38

    I ja imam dete koje studira u drugom gradu..i evo placem,al od srece!Blago Srbiji sa ovakvom omladinom!

  • Doktor

    15. jun 2016 | 14:21

    Beogradski snobovi, tatini i mamini sinovi, novokomponovani bogataši sumnjive prošlosti, NIKADA to neće razumeti. A takvih roditelja i takve dece koja dolaze iz unutrašnjosti, ima na stotine. Na žalost, od onih napred pobrojanih, se ne vide i ne čuju. Danas je bitno da se čuju i vide, starlete, rijaliti zvezde i ostalo DNO koje je isplivalo na površinu. U svakom slučaju, bravo za post...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA