STIGLI REZULTATI ANALIZE: Evo da li na pijacama ima pesticida i bakterija! (FOTO) (VIDEO)

Analize materijala, koji je uzet slučajnim uzorkom, pokazale su da u voću i povrću nema pesticida, aldrina, dieldrina i endosulfana, a u namirnicama animalnog porekla nije izolovana salmonela, listerioza, dok su enterobakterije ešerihija koli i koagulaza pozitivne stafilokoke u granicama referentnih vrednosti

  • 6

U voću i povrću na pijacama nema pesticida, a u namirnicama životinjskog porekla nema bakterija i mikroorganizama, pokazali su rezultati analiza Naučnog instituta za veterinarstvo Srbije.

Analize su pokazale da u voću i povrću nema pesticida, aldrina, dieldrina i endosulfana, a u namirnicama animalnog porekla nije izolovana salmonela, listerioza, dok su enterobakterije ešerihija koli i koagulaza pozitivne stafilokoke u granicama referentnih vrednosti.

ODLIČNI REZULTATI GRADSKIH PIJACA: Za šest meseci zaradili više od 68 miliona dinara

Metodom slučajnog uzorka, materijal je prikupljen tokom prethodne nedelje na pijacama "Zeleni venac“, "Kalenić“, "Skadarlija“, "Banjica“, "Blok 44“ i "Zemun“. 

Rezultati kontrole pokazuju da beli kravlji sir, svinjska pečenica, dimljeno goveđe meso, konzumna jaja, sveži pileći file, pileći batak i karabatak, krompir, tikvice, paradajz, šljive, breskve, nektarine, banane, pomorandže i limun ispunjavaju sve uslove utvrđene Zakonom o bezbednosti hrane i svim pravilnicima donetim u skladu sa ovim Zakonom.

Foto: Gradske pijace Foto: Gradske pijace

Turistička ATRAKCIJA - Beogradske PIJACE!

JKP "Gradske pijace“ od imenovanja menadžmenta 2014. godine, sprovode interni monitoring ispravnosti namirnica, iako njihova kontrola nije u nadležnosti ovog preduzeća.

Foto: Gradske pijace Foto: Gradske pijace

Negovanje odnosa poverenja između proizvođača, kupca i preduzeća, a naročito zdrava i bezbedna hrana koja se plasira na tržištu predstavlja imperativ za Gradske pijace.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Institucija

    5. avgust 2016 | 11:00

    Drago mi je procitati ovakvu vest. I lepo od trznice sto radi ovakve provere. I ne,necu da budem pristalica teorije zavere,hocu da verujem da je ovo standard i da postoje drzavne firme koje dobro rade svoj posao. I da,nisam bot i nisam niciji pristalica. Pristalica sam dobrog i kvalitetnog zivota,pa makar i u Srbiji.

  • N.N.

    5. avgust 2016 | 11:35

    Samo treba reći koji su naši standardi, a koji Evropski za pesticide, bakterije... Koje su to referentne vrednosti kada je Ešerihija u pitanju? Da ne bude kao pre par godina sa mlekom i aflatoksinom, kod nas je svaki otrov dozvoljen u 10 puta većim vrednostima nego u Evropi. A šta je sa lizanjem prstiju kada ti prodavac daje kesu? Šta je sa pljuvanjem prstiju da ti vrati kusur? Pljuvačka im je sterilna??

  • Ezra

    5. avgust 2016 | 21:19

    Ha.nista ne verujem

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA