Beograd sad i zvanično član Svetske federacije gradova u turizmu!

Ova federacija, naglasio je Popović, omogućava da Beograd, koristeći mogućnosti koje pruža punopravno članstvo, promoviše turističku ponudu, ali i da iskoristi studije i istraživanja kineskog tržišta kako bi se najbolje predstavili, imajući u vidu izvesno otvaranje direktnih letova Er Srbije za Peking

  • 2

Beograd je postao član Svetske federacije gradova u turizmu (WTCF) na petom samitu te organizacije u kineskom gradu Čongkingu, saopštila je danas Turistička organizacija Beograda.

WTCF ima skoro dve stotine članova od kojih gradovi čine 117, dok je veliki broj organizacija, odnosno investitora takođe uključen u rad ove, u svetu sve značajnije organizacije koja promoviše model "povezanih ekonomija" i olakšava pristup kineskom tržištu od oko 200 miliona turista ove godine.

GRAFITE NE VOLE, ALI KALEMEGDAN IH OSTAVLJA BEZ DAHA: Kako strani turisti vide Beograd sa brodova?

Svečanom prijemu Beograda prisustvovao je direktor TOB-a Miodrag Popović, koji je ocenio da je Beograd učinio veliki korak prema velikim i prekomorskim tržištima.

Ova federacija, naglasio je Popović, omogućava da Beograd, koristeći mogućnosti koje pruža punopravno članstvo, promoviše turističku ponudu, ali i da iskoristi studije i istraživanja kineskog tržišta kako bi se najbolje predstavili, imajući u vidu izvesno otvaranje direktnih letova Er Srbije za Peking.

Pored toga, ova federacija okuplja gradove spremne na razmenu ideja i povezivanje destinacija, ali i otvara vrata novim investicijama dostupnim zahvaljujući novom modelu saradnje koju Svetska federacija gradova u turizmu promoviše, zaključio je Popović.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BASA

    19. septembar 2016 | 17:43

    Konacno otvaranje linije za Peking , posle 13-est godina opet u Pekingu ! Bravo ,Air Serbia !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA