TELEGRAF ISTRAŽUJE: 6 Alternativnih načina da pređete "Pančevac"

Građanima, koji su ovih dana zbog posla ili škole "osuđeni" da idu preko Pančevačkog mosta, uobičajeni oblici transporta nisu od velike pomoći. Zato smo za vas istražili "zaobilazne puteve"....

  • 8

Javno preduzeće “Putevi Srbije” počelo je sa izvođenjem radova na sanaciji Pančevačkog mosta, ali i pored toga slike saobraćajnog kolapsa i građana koji su "osuđeni" na prelazak mosta pešice gledaćemo još najmanje sedam dana.

Drugih mostova i puteva u blizini nema (najbliži je most u Kovinu), te je pola miliona građana koji svakodnevno prelaze Pančevac prisiljeno da se na razne načine dovija da bi prešlo reku. Pošteđena nisu ni vozila Hitne pomoći, koja apeluju za pomoć koja se na jedvite jade probijaju kroz kolaps.

Dok strahuju da se rasklimani most pod njima ne uruši, Pančevci i Borčani svakodnevno razmišljaju i o alternativnim opcijama za prelazak preko reke....

1. "SKELEDŽIJO, SKELEDŽIJO..."Prva opcija im je tradicionalna skela, koje ovde već dugo nema, ali bi, s obzirom na okolnosti, trebalo porazmisliti o njenom povratku na veliku scenu. PREDNOST: Čist vazduh, razgledanje flore i faune MANA: Nema ih na lageru, a i ovaj tip prevoza je malo sporiji. Takođe, treba istaći da bi ova varijanta bila sasvim u duhu nezvanične himne onih koji ovih dana pešice prelaze most, pesme "Skeledžijo, skeledžijo, prevezi me preko"

2. BICIKL Primetno je da sve veći broj građana koristi bicikl. PREDNOSTI: Njim se lako probiti kroz kolonu vozila, a ceo put traje tek nešto oko 5-7 minuta, u zavisnosti od brzine kojom okrećete pedale i tako za koji minut okretanja pedala pređu na drugu stranu MANE: Možete naljutiti nekog vozača, koji bi mogao da vam skrati krivinu besan zato što se brže krećete od njega.

3. PLIVANJE Samo za najizdržljivije, nije za široke mase. PREDNOSTI: Ako se situacija sa mostom oduži, ovaj redovan svakodnevni trening će vas sigurno kandidovati za sledeću Olimpijadu, disciplina po izboru. MANE: Jake struje i otežan prenos lične imovine (izuzev kupaćih gaća).

4. PARAGLAJDING Svakako najbrži način transporta, ali... MANE: Neophodna vam je oprema, a i onda vam ostaje još jedan teško premostiv problem: U blizini nema nikakve uzvišice sa koje bi uhvatili zalet, kako sa pančevačke, tako i sa beogradske strane.

5. ČAMAC Ovo je možda i najrealnije od nerealnih sredstava koje vam može poslužiti da se prebacite preko iz BG u Pančevo i obrnuto. PREDNOSTI: Jeftini za iznajmiti, plus možete da ponesete prtljag. MANE: Jaka rečna struja na tom delu Dunava koja neiskusne lako može odvući do Smedereva, recimo.

6. VOZ Najsigurniji vid saobraćaja PREDNOST: "Beovoz" iz pravca Pančeva ka Beogradu saobraća jednom u tri sata MANE: Ako se krizna situacija nastavi to ni blizu neće biti dovoljno da prebaci preko reke sve one koji to žele i moraju.

(D.Zlojutro)

 

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maestro

    5. jun 2012 | 16:36

    Ja da se pitam ja bih proterao autobus ovuda...

  • Pancevac

    5. jun 2012 | 16:45

    Mi pancevci smo toliko ozraceni da nama nikakva pomagala nisu potrebna...kad hocemo da letimo izrastu nam krila i letimo, kad hocemo da plivamo mi plivamoo uz pomoc peraja...tako da je most problem ovima iz Borce i okoline...

  • Anastasija

    5. jun 2012 | 17:11

    Prava stvar i pravi načini...stvarno extra ponuda...mislite o tome ;)))

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA