Apel vozačima na "Pančevcu" da propuste Hitnu pomoć!

Za nepropuštanje vozila Hitne pomoći predviđena je kazna do 30.000 dinara, šest kaznenih poena i zabrana upravljanja motornim vozilima od tri do 12 meseci

  • 1

Srpski komitet za bezbednost saobraćaja apelovao je na vozače koji se zateknu na Pančevačkom mostu tokom gužve i zastoja u saobraćaju da omoguće brz prolazak vozilima Hitne pomoći oslobađanjem prostora na sredini kolovoza izmedu dve saobraćajne trake.

Kako se navodi u saopštenju Komiteta, za nepropuštanje vozila Hitne pomoći predviđena je kazna do 30.000 dinara, šest kaznenih poena i zabrana upravljanja motornim vozilima od tri do 12 meseci.

Vozači koji se u slučaju nailaska vozila Hitne pomoći zateknu u desnoj saobraćajnoj traci treba da se pomere bliže desnoj ivici kolovoza, a vozači u levoj traci bliže levoj ivici.

U saopštenju se napominje i da se Pančevački most nalazi na ruti kojom se u Urgentni centar i beogradske bolnice prevoze najhitniji slučajevi, ne samo sa leve obale Dunava i iz Pančeva, već i iz skoro celog Banata.

Radovi na popravci Pančevačkog mosta, na kome je napuklo ležište na jednom od stubova, što je izazvalo saobraćajni kolaps, biće završeni u narednih sedam dana, najavili su u utorak predstavnici "Puteva Srbije", ističući da je most bezbedan.

(D. Z. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA