NEMAČKA PONOVO TRAŽI STRUČNJAKE: Na ovom mestu možete saznati kako da dobijete posao!

Zainteresovani građani Srbije moći će da dobiju sve informacije o legalnoj migraciji, mogućnostima usavršavanja i šansama za posao

  • 0

Nemačkoj su potrebni medicinski radnici, osoblje u kliničkom radu i staračkim domovima, negovatelji, inženjeri elektro i metalske struke, kao i dosta stručnjaka bez akademskog zvanja.

NEMAČKA TRAŽI 690 HILJADA RADNIKA: Ova zanimanja su u deficitu!

Ovo je otkrio načelnik odeljenja Centrale za međunarodno posredovanje (ZAV) Nemačke savezne agencije za rad Gerald Šoman.

On je na predstavljanju novog Nemačkog informativnog centra za migracije, stručno obrazovanje i karijeru (DIMAK), koji počinje sa radom krajem meseca u Beogradu, rekao da toj državi nedostaje mnogo stručnjaka u raznim oblastima.

Sporazum o otvaranju centra u Srbiji potpisali su državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje boračka i socijalna pitanja Nenad Ivanišević, direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović, Viši menadžer Projekta Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju (GIZ) Luis Ramalio i direktor GIZ Srbija Gerhard Zipel.

Cilj DIMAK-a biće da pruži pouzdane informacije i savete o preduslovima za rad u Nemačkoj, obuke, studije ili stručno usavršavanje, a zainteresovani građani Srbije moći će da dobiju sve informacije o legalnoj migraciji, mogućnostima usavršavanja i šansama za posao.

Centar DIMAK biće otvoren 28. novembra u Beogradu, u Ulici Koste Abraševića i radiće od 7:30 do 15 sati.

(Telegraf.rs / Fonet)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA