INCIDENT U OŠ "22. OKTOBAR" U SURČINU: Osnovac niz stepenice gurnuo petoro dece

- Tog dečaka je iznervirala nastavnica i iskalio se na deci - kaže majka jednog od povređenih učenika

  • 9

Roditelji i nastavnici u Osnovnoj školi "22. oktobar" u Surčinu su zabrinuti. Naime, u ponedeljak pre podne, posle drugog časa, moglo je da dođe do vrlo ozbiljne nezgode na stepeništu, kada se posle svađe i guranja povredilo nekoliko učenika.

O OVOM PROFESORU PRIČA CELA SRBIJA: Devojčicu nazvao debelom krmačom, dečaku pocepao uvo!

Neki nimalo bezazleno, priča majka povređenog učenika.

- Dete ima povredu noge, levog zgloba, sinoć smo bili u bolnici i stavljen mu je gips - kaže majka Olivera Mihajlović.

Direktorka škole Svetlana Jovanović navodi da je školski tim zasedao u dva navrata i da su odlučili da ispitaju sve okolnosti.

Printskrin/Youtube:RTV Mag Printskrin/Youtube:RTV Mag

- Učenik koji je, po navodima dece, bio nasilan prebačen je u drugo odeljenje - rekla je direktorka škole u kojoj uči 700 dece.

Direktorka kaže da je interna promena odeljenja najblaža mera koju odobrava i Ministarstvo.

- Tog dečaka je iznervirala nastavnica i iskalio se na deci. Ne znam šta je bilo u učionici, koji je bio problem, verovatno je zapisan u disciplinsku svesku zbog ponašanja. To ga je potreslo i onda je pogurao decu niz stepenice - kaže majka povređenog dečaka.

Po svemu sudeći, vinovniku incidenta to je četvrta škola. Tu je od septembra, direktorka kaže da škole izbegavaju da okarakterišu đaka kada ga ispisuju.

Pritnskin: Youtube/RTV Mag Pritnskin: Youtube/RTV Mag

Više nastavnika je istaklo da je teško raditi sa decom u dobi kada žele da se istaknu na različite načine, svašta čuju i vide. I porodice su uzrok različitog ponašanja i vrednosti. Ali ne treba, kažu, lomiti preko kolena, mora se strpljivo raditi sa decom i roditeljima.

U ovoj školi kažu da mogu smanjiti ocenu iz vladanja, deliti ukore od razrednog do direktora i na kraju isključiti đaka iz škole. Mora se povući granica, dokle škola može da kontroliše decu, a kada to preuzimaju druge institucije.

(Telegraf.rs / Izvor: rts.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sasa M.

    15. novembar 2016 | 21:59

    Dok su roditelji bili roditelji i učitelji učitelji bilo je discipline i u školi i u kući, sada deca imaju prava, a obaveze, one su se negde izgubile u demokratiji i pravima dece.

  • . L

    15. novembar 2016 | 22:48

    Kada se promeni sistem, vrate se zakoni iz 80_tih, ovakvih incidenata ce biti manje. Vi koji "odsedite" u ministarstvu, nemojte izmisljati koje predmete ubaciti, koje izbaciti , pametovati sta im treba a sta ne.... vec dajte zakon koji ce omoguciti da nam deca budu bezbena, kulturna, ucena(svako dete prema svojim sposobnostima).

  • karla13

    15. novembar 2016 | 22:47

    Postepeno se unistava kredibilitet skole i roditelja..i porodice...ko u SF fulmovima, deca u specijalnim komorama bez pirodice.Poenta, unistiti porodicu kao stub zdravorazuma

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA