≫ 

Vanredno saopštenje povodom odlazaka na groblja ovog vikenda

Apelujemo na posetioce grobalja da prilikom posete grobnim mestima budu oprezni i da se ne naslanjaju na spomenike

  • 0

Za Zadušnice, u subotu 18. februara 2017. godine, JKP „Pogrebne usluge“ apeluju na građane da za odlazak na groblje, umesto svojih automobila, koriste gradski prevoz.

OVO NIKAKO SUTRA NEMOJTE DA RADITE NA GROBLJU ILI ĆETE BITI PROKLETI: Pravoslavni vernici izlaze na Miholjske zadušnice

NARODNA VEROVANJA NA DUHOVSKE ZADUŠNICE: Evo šta danas valja raditi, a šta ne!

U subotu, 18. februara 2017. godine na svim grobljima neće biti dozvoljen ulazak automobila od 07:00 do 15:00 časova. Kapije za ulaz motornih vozila biće otvorene od 15:00 do 18:00 časova. Na Novom, Zemunskom i Topčiderskom groblju je na snazi potpuna zabrana ulaska za automobile na Zadušnice, 18. februara 2017. godine.

Narednog dana, u nedelju, 19.februara, biće otvorene kapije za ulaz motornih vozila od 07:00 do 18:00 časova, osim na Novom groblju, Zemunskom i Topčiderskom groblju.

Za posetioce koji se teže kreću i starije sugrađane, na najvećim gradskim grobljima: Lešću, Orlovači i groblju Nova Bežanija, obezbeđena su tri komforna minibus vozila sa klimatizacijom, koji će ih besplatno prevoziti. Organizovani prevoz će saobraćati u određenim intervalima, u periodu od 07:00 do 17:00 časova, od ulazne kapije do najudaljenijih parcela.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Osim specijalnih minibus vozila, na Zadušnice, posetiocima će na usluzi biti i službeni automobili preduzeća, sa karakterističnom bordo bojom i logotipom JKP „Pogrebne usluge“.

Apelujemo na posetioce grobalja da prilikom posete grobnim mestima budu oprezni i da se ne naslanjaju na spomenike.

Tokom redovne kontrole stabilnosti spomenika, stručne ekipe preduzeća utvrdile su da ima dosta spomenika koji su nestručno podignuti, dotrajali i nestabilni, pa u slučaju naslanjanja i mehaničkog pritiska može da dođe do njihovog pada i povređivanja prisutnih lica.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Posebno skrećemo pažnju roditeljima sa malom decom, da vode računa o njihovom kretanju i da se ne odvajaju prilikom posete groblju. Na groblju je zabranjen pristup deci mlađoj od 10 godina bez pratnje odraslog lica.

Ukoliko uočite opasnost od pada spomenika, molimo Vas da o tome obavestite Upravu groblja.

Prema članu 10 gradske Odluke o uređenju i održavanju groblja i sahranjivanju, „O održavanju grobnih mesta i nadgrobnih obeležja na njima staraju se isključivo njihovi korisnici, porodica i srodnici“.

Vlasnike nestabilnih spomenika upućujemo da se, u najkraćem roku, jave Upravi groblja, radi dogovora o sanaciji spomenika. U cilju uređenja naših grobalja JKP „Pogrebne usluge“ Vam nudi rešenje za stabilnost i bezbednost nadgrobnih obeležja, kao i uređenje grobnih mesta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA