Dobra vest: Park na Vračaru će uskoro biti vraćen deci

Odlukom Skupštine opštine Vračara iz 2012. godine poništena je eksproprijacija iz 1972. godine čime je nekom omogućeno da privatno postane vlasnik parka

  • 3

Problem parka na uglu ulice Tomaša Ježa, Radoslava Grujića i Mileševske na Vračaru, za koji je postojala odluka o rušenju, ubrzo će biti rešen, izjavio je gradski menadžer Goran Vesić.

Sramota: Hoće deci da sruše park na Vračaru da bi SAZIDALI ZGRADU! (FOTO) (VIDEO)

On je večeras u prostorijama gradske opštine Vračar održao sastanak sa građanima te opštine kojima je predložio rešenje za njihov problem.

- Opština Vračar će u narednih nekoliko nedelja inicirati izmenu plana detaljne regulacije. Grad Beograd će to prihvatiti i, kroz zakonom predviđenu proceduru, promeniti plan detaljne regulacije što znači da ćemo ovu površinu proglasiti javnom, a to znači da će park biti sačuvan - pojasnio je Vesić novinarima nakon sastanka.

Navodeći da je to jedino "normalno" rešenje, Vesić je izrazio žaljenje zbog postupaka u prošlosti koji su prouzrokovali probleme.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Odlukom Skupštine opštine Vračara iz 2012. godine poništena je eksproprijacija iz 1972. godine čime je nekom omogućeno da privatno postane vlasnik parka, rekao je Vesić.

- Sve što se posle desilo bila je posledica ove odluke koja je za nas skandalozna i mi ćemo se kao Grad i kao opština ubuduće pozabaviti time ko je odgovoran za ovo što se desilo - naglasio je Vesić kome su Vračarci tokom sastanka zahvalili što će njihov problem konačno biti rešen.

Glavni gradski urbanista Milutin Folić ponovio je navode gradskog menadžera da će problem pomenutog parka biti rešen.

- To će biti javna površina koju će koristiti svi stanari koji žive u tom kraju - rekao je on i naveo da je procedura takva da podrazumeva izmenu plana detaljne regulacije i usvajanje novog čime će taj prostor postati "javna površina i biće zaštićen".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Iva

    28. februar 2017 | 22:43

    A parkic za decu u Zemun Polju???koga treba za to da pitamo?Ovde ne postoji ni jedan uredjen parkic gde bi deca mogla da se igraju!Zasto?????

  • Ljiljana Dragutinovic

    23. maj 2017 | 17:47

    Molim vas da vas list obide ugao ul.B.Jugovica i Skadarske i uveri se da nova Bas carsija u strogom centru truje stanare.

  • Ljiljana Dragutinovic

    23. maj 2017 | 17:43

    Molim g.Vesica da obide ugao ul.B.Jugovica i Skadarske i uveri se da se ovde formirala nova Bas carsija koja truje stanare i dimi po zgradi koja je pod zastitom Spomenika kulture

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA