Vračarci odbranili svoj park: Zelena oaza ostaje deci, građani otkrili prevaru na vreme (FOTO)

Gradska opština Vračar je, na zahtev građana, inicirala izmenu Plana detaljne regulacije

  • 6

Građani su se borili i izborili da park na uglu ulica Tomaša Ježa, Radoslava Grujića, Mileševske i Požarevačke bude trajno sačuvan. Gradska opština Vračar je, na zahtev građana, inicirala izmenu Plana detaljne regulacije. Zahtev opštine je podnet Gradu Beogradu i naći će se na dnevnom redu na prvoj sledećoj sednici gradske Skupštine.

Izmenom Plana detaljne regulacije, ova površina će ponovo biti proglašena javnom, pa će park biti trajno sačuvan.

Sramota: Hoće deci da sruše park na Vračaru da bi SAZIDALI ZGRADU! (FOTO) (VIDEO)

Dobra vest: Park na Vračaru će uskoro biti vraćen deci

- Koristimo ovu priliku da Vam u ime Grada Beograda i Gradske opštine Vračar izrazimo zahvalnost na odlučnom reagovanju u zaštiti parka. Da niste ukazali na problem, u želji da zaštitite svoj park, ne bismo bili u prilici da otkrijemo prevaru koja je sprovedena 2012. godine u režiji Opštine Vračar, a čiji je cilj bio da se park otme građanima i proda privatnom investitoru - navode u svom saopštenju Goran Vesić, gradski menadžer i Gordana Basta, načelnik uprave GO Vračar.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Kako se navodi u saopštenju, posle dva neuspela pokušaja 2009. i 2011. godine, Gradska opština Vračar, na čijem čelu je tada bio Branimir Kuzmanović, 2012. godine uspela je da poništi Rešenje o eksproprijaciji šupe-garaže iz 1972. godine, na zemljišu koje je ranije nacionalizovano.

- Zemljište na kome se nalazi park je proglašeno javnim kako bi se na njemu izgradila javna garaža. Garaža nikada nije izgrađena, a napravljen je park koji postoji i danas. Upravo tu činjenicu, da javna garaža nikada nije izgrađena, iskoristili su 2012. godine da ponište rešenje o eksproprijaciji i faktički omoguće prodaju parka - navode iz Grada.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Direkcija za građevinsko zemljište Grada Beograda, čiji je tadašnji direktor bio partijski kolega Branislava Kuzmanovića, naprasno je prestala da se opire ovim beskrupuloznim pokušajima otimanja parka Vračarcima, iako je to činila 2009. i 2011. godine. Poništavanjem Rešenja o eksproprijaciji iz 1972. godine, otvoren je put da deo parka postane privatno vlasništvo, da se dalje prodaje i preprodaje, da se površina za odmor najstarijih sugrađana, igru naše dece i šetnju kućnih ljubimaca, pretvori u temelje zgrade ili ko zna šta drugo, navodi se u saopštenju.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Vesić i Basta dalje navode da "paralelno sa ovim postupkom, insistiraju na utvrđivanju odgovornosti opštinskih organa i lica čije je tendenciozno postupanje protiv javnog interesa dovelo do ovakvog razvoja događaja.

- Politika Vlade Republike Srbije, Grada Beograda i Gradske opštine Vračar je da se najbolja rešenja za naše društvo traže i kroz stalni dijalog i komunikaciju sa građanima - navode Goran Vesić i Gordana Basta.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Narval 820

    11. mart 2017 | 11:40

    Nikad decu tu video nisam samo kučići i ono iza njih sto ostane!

  • miki

    11. mart 2017 | 11:28

    Iskreno da vam kazem, bilo bi ruzno da se tu izgradi zgrada, ali nikad nisam u tom prolazu video decu da se igraju. Nije to niakakav parkic-cisto da se ne lazemo

  • RoRa

    11. mart 2017 | 14:34

    Nikada nije bilo dozvoljeno izvršiti eksproprijaciju privatne imovine sa namerom da se izgradi jedan objekat (garaža) a zatim izgraditi nešto drugo (park).Jedini oštećeni je vlasnik ekspropisane imovine i on će biti isplaćen ili će mu imovina biti vraćena.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA