≫ 

Učenici Gore uživali u Beogradu

Kancelarija za Kosovo i Metohiju i Gradska opština Palilula od ponedeljka 26. juna do četvrtka 29.juna domaćini su učenicima iz Gore, najjužnije enklave na Kosovu i Metohiji

  • 0

Predsednik GO Palilula Aleksandar Jovičić i Zamenik Direktora Kancelarije za KiM Željko Jović juče su imali panoramsko razgledanje Beograda turističkim autobusom zajedno sa osnovcima iz kosovske enklave Gora.

Opština Palilula izgradila novi parkić u naselju Stara Borča

Kancelarija za Kosovo i Metohiju i Gradska opština Palilula od ponedeljka 26. juna do četvrtka 29.juna  domaćini su učenicima iz Gore, najjužnije enklave na Kosovu i Metohiji. Osnovci iz Gore, njih 35 obići će Zoološki vrt, Kalemegdan, Narodnu skupštinu, a obezbeđeno je i panoramsko razgledanje Beograda i vožnja turističkim autobusom. Opština Palilula obezbedila je bioskopske i pozorišne projekcije, a mali Goranci će na sceni "Vlada Divljan"  izvesti program koji su za ovu priliku pripremili.

Foto: Opština Palilula Foto: Opština Palilula

- Drago nam je da je kancelarija za KiM prepoznala društvenu odgovornost Opštine Palilula i da su nam se obratili sa predlogom  da mi budemo domaćini ovoj deci koja žive u najudaljenijem delu Kosova i Metohije, i koja nikada nisu bila u Beogradu. Sa zadovoljstvom smo prihvatili da im budemo domaćini i da ih makar na kratko usrećimo i pružimo im šansu da budu samo deca i uživaju u detinjstvu kao i njihovi vršnjaci iz Beograda i centralne Srbije.

Foto: Opština Palilula Foto: Opština Palilula

I posle ove posete ostaćemo u kontaktu sa njima, posećivaćemo ih i organizovaćemo im posete Beogradu kad god se ukaže prilika. Naša je dužnost da  svi zajedno pokažemo da ih Srbija nije zaboravila i da brinemo o njima podjednako kao i o svim ostalim građanima – poručio je predsednik GO Palilula Aleksandar Jovičić.

Foto: Opština Palilula Foto: Opština Palilula

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA