≫ 

Od sutra duplo jače obezbeđenje ispred centara za socijalni rad: Posle smene direktorke, rešavaju se i drugi problemi

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i ministar za rad Zoran Đorđević doneli važnu odluku

  • 1

U odeljenjima Centra za socijalni rad, nakon dva teška zločina koja su se desila ispred odeljenja u Novom Beogradu i u Rakovici od sutra će, kao što je već najavio gradonačelnik Siniša Mali, biti udvostručeno obezbeđenje.

Đorđević: Nisu svi Centri za socijalni rad loši, u ovima je organizacija na najvišem nivou (FOTO)

Tužilaštvo pokrenulo istragu o propustima u radu Centra za socijalni rad na Novom Beogradu pošto je Lovrić ubio ženu

Kako „Alo!“ saznaje, posle Mikaine Stevanović, direktorke Gradskog centra za socijalni rad, na predlog gradonačelnika narednih dana trebalo bi da bude smenjen i rukovodilac odeljenja Centra za socijalni rad u Novom Beogradu, a još se čeka izveštaj iz filijale u Rakovici da bi se utvrdilo da li je i tamo bilo nepravilnosti.

Ministar za socijalna pitanja: Ubistva u centrima za socijalni rad su se desila zbog propusta raznih institucija

Do kraja jula biće udvostručeno obezbeđenje u centrima za socijalni rad

Komisija koja se bavila ubistvom u Novom Beogradu utvrdila je da je bilo nepravilnosti u radu tog odeljenja, a prema našim saznanjima, tu dužnost će obavljati Zorica Pavlović, specijalista socijalne rehabilitacije, koja je do sada obavljala dužnost rukovodioca odeljenja u Mladenovcu.

Foto: Telegraf, Srpski telegraf, Facebook/Maja Đorđević

- Gradonačelnik je odlučan da zavede red u Centru za socijalni rad, sprovede neophodne reforme, kao i da se preispita rad svakog odeljenja posebno. Ono što je sigurno jeste da će biti učinjeno sve ne samo da se ovakvi slučajevi u budućnosti ne bi ponovili, već i da se funkcionisanje Centra uskladi sa najvišim standardima - kaže za ovaj list izvor blizak gradskoj upravi.

Upravni odbor Gradskog centra za socijalni rad, na predlog gradonačelnika Beograda Siniše Malog doneo je u petak odluku o prestanku ovlašćenja v. d. direktora te institucije Mikaine Stevanović, samo tri meseca pošto je postavljena na tu funkciju.

Odluka je doneta uz saglasnost i konsultacije sa Zoranom Đorđevićem, ministrom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Foto: Telegraf, Facebook/Olga Lovrić, Milan Lovric

O razrešenju i postavljanju novog v. d. direktora Gradskog centra za socijalni rad odlučivaće se na narednoj sednici Skupštine grada Beograda.

Da podsetimo, 5. jula je Olgu Lovrić (39) u hodniku Centra za socijalni rad u Novom Beogradu ubio njen bivši suprug Milan Lovrić udarcima kamenom u glavu, i to naočigled njihovo troje dece. Nedelju dana kasnije, 12. jula, u Rakovici, Marko Nikolić (42) je u Centru za socijalni rad ubio suprugu Maju Đorđević (38) i njihovog četvorogodišnjeg sina Mihaila, a zatim ranio i troje radnika Centra za socijalni rad pre nego što su ga savladali pripadnici Komunalne policije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA