• 1

Prvi put u istoriji čuvena beogradska gimnazija počela školsku godinu u svojoj zgradi! (FOTO)

Kovačevićeva je ocenila da je škola preseljenjem konačno na svom, jer je potreba za tim postojala već dugo, budući da je jedina Sportska gimnazija u koju idu deca iz cele Srbije od 2009. godine koristila prostor Vojne gimnazije

  • 1

Sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak obišao je danas Sportsku gimnaziju koja je, prvi put od kad postoji, školsku godinu počela u svojoj zgradi. Tako 820 mladih sportista koji su se uselili u nekadašnji prostor Osnovne škole "Stari grad" sada konačno imaju i fiskulturnu salu koju su ranije iznajmljivali.

Sportista generacije: Nikola preskače vijaču brže od Ginisovog rekordera! (FOTO)

Gimnazija će od sledeće godine izgledati sasvim drugačije: Sve što je do sada bilo pada u vodu, evo o čemu je reč!

– Velika je satisfakcija što danas Sportska gimnazija ima svoju zgradu i što đaci sportisti imaju daleko bolje uslove za učenje nego ranije. Osim toga, ovim preseljenjem štedimo i 11,5 miliona dinara godišnje koliko smo ranije izdvajali za zakup sale za fizičko i za grejanje, što je novac koji možemo i hoćemo da ulažemo u nešto drugo – rekao je Gak i poručio da će se racionalizacijom prostora koji koriste škole u Beogradu doći do optimalnih uslova za sve beogradske đake.

Foto: Beoinfo

Gak je sa direktorkom Sportske gimnazije Ivankom Kovačević razgovarao o neophodnim investicijama kako bi se ova škola što pre potpuno adaptirala specifičnim potrebama učenika. Dogovoreno je da se u narednih godinu dana postavi i prilazna rampa kako bi i deca sa smetnjama u razvoju koja se profesionalno bave sportom mogla da idu u Sportsku gimnaziju.

Foto: Beoinfo

Kovačevićeva je ocenila da je škola preseljenjem konačno na svom, jer je potreba za tim postojala već dugo, budući da je jedina Sportska gimnazija u koju idu deca iz cele Srbije od 2009. godine koristila prostor Vojne gimnazije.

– Sada smo na boljoj lokaciji, imamo više prostora, bolje uslove za rad, svoju zgradu i konačno svoju fiskulturnu salu – rekla je Kovačevićeva.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima